Eğlence

Barack Obama selfie akımından sıkıldığını açıkladı

barack obama selfie

ABD Başkanı Barack Obama, geçtiğimiz yılın başlarında Buzzfeed tarafından yayınlanan videoda selfie çubuğu kullanırken görülmüştü. Obama’nın Nelson Mandela’nın cenaze töreninde Danimarka ve İngiltere başbakanlarıyla çektiği selfie de halen hafızalarda canlılığını koruyor.

Popüler özçekimleri olmasına rağmen, ünlü siyaset adamı akıllı telefonların ön kameralarıyla çekilen fotoğraflardan hoşlanmadığını ve bu çılgınlığın bitmesini dilediğini biraz geç de olsa açıkladı. Illinois eyaletinin Springfield şehrinde bulunan Hoogland Sanat Merkezi’nde halka hitap eden Obama, selfie akımı yüzünden el sıkmak ve bebekleri öpmek gibi klasik kampanya geleneklerinin yok olduğunu belirtti.

Obama, “Eğer başkanlığa aday olduğum ilk dönemde akıllı telefonlar bu kadar yaygın olsaydı, başkanlık yarışına girmeyebilirdim.” sözlerini kullandı. ABD Başkanı, artık pek çok kişinin akıllı telefona sahip olduğunu ve kimsenin elini sıkmayı istemediğini de dile getirdi. Barack Obama selfie karşıtı konuşmasında akıllı telefonun arkasındaki bir insanın nasıl gözüktüğünü taklit etmekten de geri kalmadı.

Barack Obama, 2008 seçimlerinde başkanlık için yarışırken iPhone görece yeni bir cihaz olarak tanımlanıyordu ve bu kadar yaygın değildi. Aradan geçen sekiz yılda teknolojilerin neleri değiştirdiğine örnek arayanların Obama’nın bu sözlerine kulak vermesinde fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER