Teknoloji

Avrupalı mobil operatörler Google’a karşı koymak için reklam gösterimini engelleyebilir

iphone 6 apple italya

iphone-6-plus-inceleme-00005

Avrupalı mobil operatörlerin yakında çevrim içi reklamların gösterimini engellemeyi planladığı konuşuluyor. The Financial Times’ın adını açıklamadığı bir mobil operatöre dayandırdığı haberine göre, engelleme yazılımını ağlarına kuran şirketler, yazılımı yıl sonunda aktive etmeyi planlıyor. İsrail merkezli Shine tarafından geliştirilen engelleme yazılımı, mobil operatörlere Google ve diğer platformlar tarafından gösterilen reklamları engelleme ve ağlarında bant genişliği tüketimini azaltma imkanı veriyor.

The Financial Times’a konuşan Shine’ın pazarlama şefi Roi Carthy, yıl sonu itibarıyla dünya genelinde 10 milyonlarca mobil abonesinin reklamları engelleme yoluna gideceğini dile getirdi. Shine daha önce ABD’li mobil operatörlerinden en az birinin reklam engelleme teknolojisini kullanacağını iddia etmiş, ancak Amerikan operatörleri konuya ilişkin bir açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

Avrupalı veya Amerikan mobil operatörlerinin reklam gösterimini engelleme konusunda ne kadar aktif bir tutum izleyeceği henüz bilinmiyor. The Financial Times, hangi Avrupalı operatörlerin bu yönde bir tutum izleyeceği konusunda kesin bilgi vermezken, Avrupa genelinde faaliyet gösteren 3’yi bünyesinde barındıran Hutchison Whampoa’nın başkanı Li Ka-shing’in sahibi olduğu Horizon Ventures, Shine’ın yatırımcıları arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER