Teknoloji

Avrupa Birliği Google’ın Motorola Mobility’yi satın almasına onay verdi

Avrupa Komisyonu Google’ın Motorola Mobility’yi 12.5 milyar dolar karşılığında satın almasına onay verdi. Avrupa Birliği’nin ardından ABD Adalet Bakanlığı’nın da onay vereceği tahmin ediliyor. Bundan sonra Google’ın önünde Çin, İsrail ve Tayvan gibi ülkelerin anlaşmaya onay vermesi kalıyor.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Joaquín Almunia bu alışverişin rekabetle ilgili endişeler doğurmayacağını, ancak komisyonun oyuncuların mobil pazardaki davranışlarını, özellikle patentlerin giderek artan stratejik kullanımı bakımından yakından takip edeceğini belirtti. Eğer satın alma işlemi tüm taraflardan onay alırsa, Google’ın eline önemli miktarda mobil teknoloji patenti geçmiş olacak. Bu patent portföyü içindeki çeşitli patentler Motorola’nın FRAND (açık, makul ve adil) koşullarıyla ilgili davalarda odak noktasında bulunuyor.

Google, Motorola’nın patentlerini satın alma gerçekleştikten sonra da FRAND koşulları altında düzgün bir şekilde lisanslamaya devam edeceği konusunda güvence vermişti. Ancak kendi şartlarını kabul etmeyen şirketler için mahkemeye başvurma hakkını da elinde bulundurmakta olduğunu hatırlatmaktan geri kalmadı.

İlgili – Avrupa Komisyonu
İlgili – Google

İLGİLİ HABERLER