Teknoloji

Avrupa Birliği’nin yeni yasası telefonları rahatlatacak

avrupa birliği dijital servis yasası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Avrupa Birliği, Dijital Servis Yasası olarak anılan bir yasayı tartışıyor. Adından da anlaşılacağı üzere dijital servislerle ilgili düzenlemeler getirecek olan bu yasa, akıllı telefon sahiplerine de cihazlarındaki uygulamalar üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlayacak.

Avrupa Birliği ülkelerinde satılan telefonlarda ön yüklü uygulamalar, başka ülkelerde olduğu kadar büyük bir problem teşkil etmiyor. Ancak yine de normalde kullanılmayacak ve silinemeyen pek çok uygulamanın telefonda bulunması can sıkabiliyor. Bazı telefonlarda ön yüklü uygulamaları silmek için depolama alanında ayrı bir bellek oluşturmak gerekebiliyor.

Ancak Avrupa Birliği’nin Dijital Servis Yasası ile birlikte bu durum değişecek. Üye ülkelerde satılacak akıllı telefonlarda kullanıcılara cihazlarında ön yüklü olarak sunulan uygulamaları silme imkanı verilecek. Bunun depolama alanı problemi yaşayan kullanıcılar için iyi bir haber olduğu söylenebilir.

Avrupa Birliği Dijital Servis Yasası ile Apple ve Google gibi şirketlerin topladıkları verileri sadece reklam servislerinde kullanmasının da güvence altına alınması; başka ticari faaliyetlerde kullanımının veya iş ortaklarıyla paylaşımının engellenmesi amaçlanıyor. Bu yasa, Apple ve Google’ın uygulama mağazalarında iş ortaklarından gelen verilerden yararlanmasını engelleyecek hükümler de barındırıyor.

İLGİLİ HABERLER