Eğlence

Avengers: Endgame sonunda Avatar’ın rekorunu kırdı

avengers: endgame

Avengers: Endgame, dünya genelinde tüm zamanların en çok gişe hasılatı yapan filmi unvanını ele geçirdi. Filmin yapımcısı Marvel Studios‘un sahibi olan Disney, Endgame’in küresel gişe hasılatının 2.79 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Bu rekorun eski sahibi Avatar, gişede 2.7897 milyar dolar gelir elde etmişti.

Endgame’in vizyona girmesinin üstünden 88 gün geçmiş durumda. 2009’un sonlarında vizyona giren Avatar ise ilk etapta 234 gün vizyonda kalmış, daha sonra da 2010 içinde yeniden gösterime girmişti.

Endgame de haziran ayında bir tür “yeniden gösterime girme” durumu yaşamıştı. Filmin başına Stan Lee için bir saygı duruşu ekleyen Marvel Studios, silinmiş bir sahneyi de tekrar filme yerleştirmişti. Filmin sonunda ise kısa süre önce vizyona giren Örümcek Adam: Evden Uzakta filminin fragmanı eklenmişti.

Marvel, bu hamleyle hem filmi görmeyenleri baştan çıkarmayı hem de filmi izleyenleri tekrar sinema salonlarına çekmeyi hedeflemişti. O dönemde Endgame’in gişe hasılatı Avatar’ın 40 milyon dolar gerisindeydi ve filmin yaz bitmeden Avatar’ı geçip geçemeyeceği merak ediliyordu.

Avengers: Endgame ve Avatar arasındaki rekabetin ilginç bir boyut kazandığını belirtmek gerekiyor. Tıpkı Endgame’in yapımcısı Marvel gibi, Avatar’ın yapımcısı Fox’un sahibi de Disney. Dolayısıyla kazananın her türlü Disney olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER