Manşetler

Avea 2012 yıl sonu mali sonuçlarını açıkladı

Avea 2012’nin geneline ait mali sonuçları düzenlediği bir etkinlikle kamuoyuyla paylaştı. Avea CEO’su Erkan Akdemir ile birlikte Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani de basın toplantısında sahnedeki yerini aldı. 2012’yi değerlendiren Avea CEO’su Erkan Akdemir, yılı muhteşem bir finalle kapattıklarını dile getirdi. Şirketin dördüncü çeyrekte de gelir büyümesini sürdürdüğünü ve kendi rekorlarını kırdığını söyleyen Akdemir, otobanda sol şeritte hız kesmeden yollarına devam ettiklerini belirtti. 2012’yi yedi zirveli ”Muhteşem Final” ile kapattıklarını belirten Akdemir, 2013’e de muhteşem bir başlangıç yaptıklarını sözlerine ekledi.

avea-logo

Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani’yse grup olarak Avea’nın başarıları ve elde ettiği etkileyici sonuçlardan ötürü çok heyecanlandıklarını dile getirdi. Şirketin akıllı bir büyüme stratejisi izlediğine dikkat çeken Kanafani, böylelikle saygınlık kazandığını ve olağanüstü sonuçların altına imza attığını ifade etti. Kanafani Avea’nın akıllı büyüme stratejisini sürdüreceğine inandığını ve şirketin Türk Telekom Grubu’nun büyümesinde yaşamsal bir rol üstlenmeye devam edeceğinin de altını çizdi.

2012 yılının mali sonuçlarına bakıldığında Avea’nın toplam gelirlerini son iki yılda yüzde 31 arttırdığı ve 3 milyar 475 milyon TL’ye yükselttiği görülüyor. 2012 sonu itibariyle şirketin EBIDTA’sı ise yüzde 46’lık bir artışla 486 milyon TL’ye yükselmiş durumda. 2012’yi 13.5 milyon aboneyle kapatan şirketin yıl içindeki net abone kazanımıysa 728 bin oldu. Bu 13.5 milyon abone sayısında faturalı abonelerin payı yüzde 44 oldu. Akıllı cihaz penetrasyon oranı yüzde 24’e çıkarken, şirketin mobil internet gelirleriyse son iki yılda yakalanan yüzde 339’luk artış oranıyla 392 milyon TL’ye ulaştı.

İLGİLİ HABERLER