Teknoloji

AMD toparlanma yolunda ileriliyor, zarar azalıyor

İşlemci üreticisi AMD adına bir dönem oldukça kötü giden işler yeniden rayına oturuyor. 2013’ün ikinci çeyreğine ait mali sonuçlarını kamuoyuyla paylaşan şirket, bu çeyreği diğer çeyreklere göre daha az zararla kapattı. 2012’nin son çeyreğinde 473 milyon dolar gibi büyük bir zarar açıklayan şirket, 2013’ün ilk çeyreğinde bu rakamı 98 milyon dolara çekmeyi başarmıştı. Yılın ikinci çeyreğiyle birlikte AMD’nin zararı 29 milyon dolara kadar düşerken, şirket bu dönemde 1.16 milyar dolar gelir elde etti.

amd-logo-080113

Bu dönemde şirketin zor günler geçiren işlemci birimi bir yıllık aranın ardından ilk kez artıya geçerken, Bilişim Çözümleri birimi çeyreği 2 milyon dolar gibi mütevazı bir net gelirle kapatmayı başardı. Bu birim geçtiğimiz çeyreği 39 milyon dolar zararla kapatmıştı. AMD’den yapılan açıklamada dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar ve sunucu sevkiyatlarında yaşanan artışın pozitif tabloda önemli bir rol oynadığı belirtilirken, ekran kartı birimi yine zarardan kurtulamadı.

AMD geçtiğimiz çeyreklerden daha fazla para kazanmasa da, ortaya çıkan tablo şirketin toparlanma yoluna girdiğini gösteriyor. Geçtiğimiz sonbaharda başlayan yeniden yapılanma çalışmalarının şirketin zararının düşmesinde oynadığı rol ise son çeyrek sonuçlarında daha iyi anlaşılıyor. 2012’nin dördüncü çeyreği ve 2013’ün ikinci çeyreğinde elde edilen gelir seviyeleri birbirine çok yakın olsa da masrafların kısılması sayesinde şirketin zararı oldukça küçük bir boyuta geriledi. Bu yılın son çeyreğinde AMD’nin birlikte çalıştığı Nintendo, Sony ve Microsoft’un yeni konsollarını piyasaya sürmesiyle birlikte AMD’nin gelirlerini önemli ölçüde artırması öngörülüyor. Sonuçlar hakkında değerlendirmede bulunan AMD CEO’su Rory Read ise üçüncü çeyrek itibarıyla yeniden kâra geçmeyi beklediklerini dile getirdi.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER