Manşetler

Facebook’un 2013 ikinci çeyrek sonuçları: Aylık aktif mobil kullanıcı sayısı 819 milyon

facebook yapay zekâ yuz tanima
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook 2013’ün ikinci çeyreğine ait mali sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlarla birlikte açıklanan istatistikler Facebook’un mobil alanda kazandığı momentumu koruduğunu ve hakimiyetini sürdürdüğünü gösteriyor. Yılın ikinci çeyreğinde sosyal ağın aylık aktif mobil kullanıcı sayısı 819 milyona ulaşırken, bu kullanıcılar şirketin toplam reklam gelirinin yüzde 41’lik kısmını oluşturuyor. Geride kalan ayda Facebook’un günlük aktif mobil kullanıcı sayısı 413 milyonu bulurken, mobil reklamlardan elde edilen gelir 656 milyon dolar olarak kaydedildi.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Şirket mayıs ayında ise 751 milyon aylık aktif mobil kullanıcı sayısıyla 375 milyon dolar reklam geliri elde etti. 2013’ün ikinci çeyreği Facebook’un mobil kullanıcı sayısının masaüstü kullanıcı sayısını geride bıraktığı üst üste üçüncü çeyrek olma özelliğini taşıyor. Facebook’un mobil kullanıcı tabanında görülen büyüme teknoloji dünyasının mevcut tercihleriyle de paralellik gösteriyor ve sosyal ağın kullanıcılarının da bu eğilimler doğrultusunda hareket ettiği görülüyor.

facebook-2013-q2-250713

2013 ikinci çeyrek sonuçlarına bakıldığında Facebook’un Wall Street beklentilerinin üzerinde bir performans sergilemesi dikkat çekiyor. Bu çeyrekte 1.62 milyar dolar gelir elde etmesi beklenen şirket 1.81 milyar dolarlık gelirle çeyreği kapatırken, 14 cent olarak öngörülen hisse başı kazanç rakamı da 19 cent’i buldu. Facebook’taki aktif reklamveren sayısının 1 milyonu aşması da bu çeyreğe ait ilgi çekici bir istatistik olarak göze çarpıyor.

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER