Eğlence

Avatar: Suyun Yolu’nun ilk hafta sonu hasılatı Disney’in beklentilerinin altında kaldı

avatar: suyun yolu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Avatar: Suyun Yolu 16 Aralık’ta dünya genelinde vizyona girmişti. Filmin vizyondaki ilk üç gününde elde ettiği gişe hasılatı, Walt Disney’in beklentilerinin altında kalmış gibi görünüyor. Filmin ABD ve Kanada’daki gişe hasılatı 53 milyon dolar, küresel gişe hasılatı ise 127 milyon dolar oldu.

Walt Disney yeni Avatar filminin Kuzey Amerika’daki gişe hasılatının 130 ila 150 milyon dolar arasında olmasını öngörüyordu. Daha önce ise beklenti 150 milyon doların da üzerindeydi.

Bu gişe hasılatı, yeni Avatar filmini 2022’nin en büyük yapımları arasına girmesini sağlıyor. Ancak filmden daha yüksek bir gişe performansı bekleyen sinema zincirlerinin hayal kırıklığına uğramış olabileceği belirtiliyor.

2022’nin en beğenilen filmlerinden biri olan Top Gun: Maverick açılış hafta sonunda 52 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. Yeni Minyonlar filminin gişe hasılatı ise 48.2 milyon dolar seviyesindeydi.

Avatar: Suyun Yolu için 350 miilyondan fazla para harcandı

2009 çıkışlı ilk Avatar filmi, 2.92 milyar dolar gişe hasılatıyla tarihe geçmişti. Disney 2019’da Fox’u 71 milyar dolar karşılığında satın aldığında Avatar serisinin hakları da Disney’in portföyüne eklenmişti. Avatar: Suyun Yolu’nun çekim maliyetlerinin 350 milyon doları geçtiği söyleniyor. Aynı anda iki Avatar filmi çeken Disney, 2028’e kadar beş Avatar filmini yayınlamış olmayı planlıyor.

Avatar: Suyun Yolu filminin Türkiye’deki gişe performansı konusunda net rakamlar şu an için paylaşılmış değil. Ancak pandemi sonrası dönemin en büyük yapımlarından biri olan filmin çok sayıda izleyiciyi yeniden sinema salonlarına çekmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER