Ulaşım

Audi E-tron yüksek teknolojik özelliklerinin arasına Alexa desteğini ekledi

audi e-tron
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Audi E-tron adını taşıyan elektrikli SUV’sine Amazon’un Alexa adını taşıyan dijital asistanını entegre etti. Alman otomotiv devi böylelikle Alexa’yı aracına yerleştiren ilk otomobil üreticisi oldu. Böylelikle Avrupa ve Kuzey Amerika’da yaşayan E-tron sahipleri, Amazon Echo serisi hoparlörlerde buldukları pek çok özelliği araçlarında da deneyimleyebilecek.

Amazon hesaplarını otomobillerine bağlayan E-tron sahipleri, standart Alexa komutlarını müzik çalmak, hava durumu bilgilerine ulaşmak, yapılacaklar listesine iş eklemek, eve yemek sipariş etmek ve evdeki diğer Alexa destekli ürünlerle etkileşime girmek gibi işleri yerine getirebiliyor.

Audi E-tron için sunduğu Alexa entegrasyonunun tüm imkanlarından akıllı telefon olmadan yararlanılabileceğinin altını özellikle çiziyor. Ancak bu etkileşim şu an için tamamen “eller serbest” biçimde gerçekleşmeyeceğe benziyor. Özelliğin tanıtımı için hazırlanan videoda, sürücünün Alexa ile konuşmaya başlamadan önce bir tuşa basması gerektiği görülüyor. Bu işlemin her seferinde yapılmasının gerekip gerekmediği henüz bilinmiyor.

Audi E-tron öncesinde A8’de de sesle kontrol imkanı sunmuştu. Daha önce BMW, Ford ve Audi’nin de sahibi olan Volkswagen gibi şirketler de sesle kontrol imkanı sağlamıştı. Toyota da hâli hazırda Amazon Alexa ve Alexa Skills ekosistemi için destek geliştiriyor.

Audi E-tron, 2019’un ortalarında yurt dışında yollara çıkacak. Otomobil ABD’de 75 bin 975 dolardan başlayan fiyatlar karşılığında satılacak. 95 kWh kapasiteli pile sahip E-tron’un 400 kilometrelik bir menzil sağlaması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER