Ulaşım

Audi E-Tron Sportback yola çıkmaya hazır

audi e-tron sportback

Audi, E-Tron Sportback adını verdiği ikinci elektrikli otomobilini Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttı. 2020’nin ilk yarısında Avrupa’da yollara çıkacak olan E-Tron Sportback için farklı motor seçenekleri sunuluyor. Otomobilin en güçlü versiyonunda toplam güç çıkışı 265 kW (yaklaşık 350 hp) olan iki elektrikli motor bulunuyor. Bu versiyon tamamen dolu bir bataryayla 448 kilometre yol katedebiliyor. E-Tron Sportback’in daha küçük bir bataryaya sahip biraz daha az güçlü versiyonu ise 71 bin 350 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak.

Söz konusu sayıların kulağa tanıdık gelmesine çok şaşırmamak gerekiyor. Çünkü E-Tron Sportback’in temelinde de geçtiğimiz yıl tanıtılan E-Tron SUV modelinde kullanılan elektrikli sistem bulunuyor. Audi orijinal E-Tron için geliştirdiği platformdan şimdi de otomobilin sedan versiyonu için yararlanıyor.

Her iki E-Tron da Audi’nin elektrikli otomobil filosunun ilk amiral gemisi araçları olma özelliğini taşıyor. Audi’nin elektrikli otomobiller konusunda çatı şirketi Volkswagen’e kıyasla daha iddialı bir planının olduğunu belirtmekte de fayda var.

E-Tron Sportback, iç tasarımı itibarıyla da E-Tron SUV ile benzer bir yerde duruyor. Otomobilde direksiyonun arkasında 12.3 inç büyüklüğünde dijital bir ekran bulunuyor. Buna ek olarak, 8.6 inç büyüklüğündeki dokunmatik ikinci ekran ise metin girişi ve klima kontrolü için kullanılabiliyor. Audi’nin araç içi bilgi ve eğlence sistemi sesle kontrol özelliklerine izin veriyor. Otomobilde Amazon Alexa da yerleşik olarak sunuluyor.

Audi E-Tron Sportback konseptini 2017’de duyurmuştu

E-Tron Sportback konseptinin duyurusu 2017’de yapılmıştı. Audi’nin o duyurudan bu yana otomobilde pek fazla şeyi değiştirmediği söylenebilir. Konsept ile final tasarımı arasındaki en önemli fark ise Audi’nin daha standart bir ön ızgarayı tercih etmesi gibi görünüyor. Kasada bazı sivri noktalar törpülense de, genel tasarımda büyük bir değişim gözlemlenmiyor. Otomobilde Audi’nin yolu dinamik olarak aydınlatabilen LED matrix farları da mevcut.

E-Tron SUV, piyasada olduğu kısa süre içinde olumlu yorumlar almayı başardı. Aynı durumun Audi E-Tron Sportback için tekrarlanması da sürpriz olmayacaktır. E-Tron SUV’un, çıkış döneminde yaşanan sorunlara rağmen, genel olarak beğenilmesi; Audi’ye E-Tron Sportback’in kaderi konusunda umut verebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER