Ulaşım

Audi E-Tron GT elektrikli motoruyla 590 hp güç sunacak

Audi ilk elektrikli otomobili olan E-Tron SUV‘yi henüz iki ay önce gözler önüne çıkarmıştı. Alman otomotiv devi, fazla zaman geçirmeden yeni bir elektrikli otomobilin duyurusunu yaptı. Audi E-Tron GT adını taşıyan modern bir sedan görünümünde olan otomobil, elektrik gücünü Porsche Taycan‘da da kullanılan aksam ve batarya platformundan alıyor.

Los Angeles Otomobil Fuarı’nda konsept versiyonu tanıtılan E-Tron GT , iki yıl içinde satışa sunulacak. Audi’den yapılan açıklamaya göre, ilk sevkiyatlar 2021’de başlayacak. Otomobilin fiyat etiketinde yazacak rakam konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.

E-Tron GT’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 90 kWh kapasiteli batarya paketi sağlayacak. Bu batarya her iki dingile yerleştirilen elektrikli motorları besleyecek. Otomobilin yürüyen aksamı toplamda 434 kilovat yani 590 hp güç üretecek. Audi’den verilen bilgiye göre, bu güç otomobilin 3.4 saniye içinde 96.5 kilometre hıza ulaşmasını mümkün kılacak.

Audi, yeni elektrikli otomobilinin tam şarjla 400 kilometre yol gidebileceğini belirtiyor. Şirket söz konusu hesaplamanın Avrupa’nın yeni WLTP standartları çerçevesinde yapıldığının altını çiziyor. WLTP standartları otomobil üreticilerinin daha önce kullandıkları test standartlarına kıyasla biraz daha sıkı olsa da, ABD’de Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından uygulanan standartlara kıyasla daha uzun menzil sonuçları verebiliyor.

Porsche Taycan’daki çok hızlı şarj teknolojisi, E-Tron GT’de de mevcut. 800 volt kapasiteli şarj sistemi, neredeyse boşken 20 dakika içinde yüzde 80 doluluk oranına ulaşabiliyor. Bunun Tesla’nın Supercharger şarj teknolojisinden de hızlı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Audi E-Tron GT henüz konsept aşamasında bir otomobil. Dolayısıyla henüz “Tesla katili” gibi tanımlamalar kullanmak için oldukça erken. Yine de, Audi’nin ortaya koyduğu detayların heyecan verici bir otomobili gösterdiği rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER