Teknoloji

ASUS’un Windows 8’li masaüstü ve dizüstü modellerinin piyasaya çıkış bilgileri netleşiyor

ASUS gelecek hafta Türkiye’de de lansmanını gerçekleştireceği Windows 8 ürünlerini yurt dışında tanıtmaya çoktan başladı. Aslında tanıtılan ürünlerin çoğunu birkaç ay önceki fuarlardan biliyoruz. Şimdiyse bu ürünlerin fiyatlarını öğrenme şansı elde ediyoruz. Bu fiyatlardan yola çıkarak ürünlerin Türkiye’ye ne kadara geleceği konusunda bir tahmin yürütmek de mümkün olabilir.

ASUS’un piyasaya çıkacak Windows 8 cihazlarından bir tanesi olan ET2300 monitör bilgisayar 1080p çözünürlük desteğine sahip IPS ekranıyla dikkat çekiyor. Intel Core i3, i5 ve i7 işlemci seçenekleriyle birlikte gelen bu ürün entegre grafik işlemci istemeyenler için NVIDIA GT630M ayrık grafik işlemciyle birlikte de sunuluyor. Opsiyonel Thunderbolt bağlantısına sahip olan bu ürün 8 GB’ye kadar RAM ve 2 TB’ye kadar dahili bellek seçeneğiyle sunuluyor. Ne var ki, ET2300’un fiyatı ve ne zaman piyasaya çıkacağı yurt dışında da henüz açıklanmış değil.

Dizüstü bilgisayar tarafında üç adet dokunmatik ekranlı VivoBook modeli göze çarpıyor. 11.6 inç’lik ekran barındıran VivoBook Q200 499 dolara satılacak. VivoBook S400 ise 14 inç’lik ekranla ve 599 dolar fiyatla gelecek. 15 inç’lik VivoBook S500 içinse 649 dolarlık fiyat belirlendi. Kullanıcılar her bir VivoBook modelinin barındırdığı bileşenleri özelleştirme fırsatına sahip olacak. Tabii ki, fiyatlar da buna göre artacak.

ASUS’un çift ekranlı TAICHI modeli de Windows 8 ile birlikte çıkacak ürünler arasında yer alıyor. 11 inç’lik bu model Core i5 işlemci ve entegre Intel grafik işlemci birimiyle birlikte gelecek. Gelecek ay itibariyle yurt dışında çıkacak ve başlangıç fiyatı 1299 dolar olacak ürünün 256 GB SSD’li versiyonu 1499 dolar, Core i7 işlemcili versiyonu da 1599 dolar fiyata sahip olacak.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ASUS’un gelecek hafta gerçekleştireceği Türkiye lansmanında bu ürünlerle ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıkacaktır. Ayrıca o toplantıda ürünlerin Türkiye’de ne zaman piyasaya çıkacağı ve ne kadara satılacağıyla ilgili bilgilere de ulaşmak mümkün olacaktır.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER