Teknoloji

Asus dünyanın en hafif 14 inç dizüstü bilgisayarını tanıttı

asuspro b9

Asus ve Acer, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar üretme konusunda uzun süredir kıyasıya bir rekabet içinde. Bu rekabet, 2019’da da hız kesmeden devam ediyor. İki şirket arasındaki mücadelede “dünyanın en hafif 14 inç ekranlı dizüstü bilgisayarının üreticisi” unvanı ise oldukça hızlı bir şekilde el değiştirdi. Acer, sadece 952 gram ağırlığındaki yeni Swift 5 ile bu unvanın sahibi olmaya devam ediyordu. Ancak yeni Swift 5’in tanıtılmasından sadece saatler sonra, 862 gram ağırlığındaki AsusPro B9 gün yüzüne çıktı.

AsusPro B9’un donanım tarafında çok güçlü olmadığı düşünebilir. Ancak Asus’un bu konuda da oldukça cesur davrandığı açıkça görülüyor. 10. nesil Intel Core işlemcinin bulunduğu dizüstü bilgisayarda iki adet 1 TB PCIe SSD’ye yer vermek mümkün. Wi-Fi 6 desteği ve Windows Hello uyumlu kızılötesi kamera da dizüstü bilgisayarın özellikleri arasında bulunuyor.

Asus’un dizüstü bilgisayarlarının büyük çoğunluğunda olduğu gibi, AsusPro B9’da da 14 inçlik ekran 13 inçlik bir dizüstü bilgisayarın kasasına yerleştirilmiş. Ekran çerçevelerinin oldukça ince olduğu dizüstü bilgisayarda ekran-gövde oranı ise yüzde 94 seviyesinde.

 

AsusPro B9 ne zaman çıkacak?

AsusPro B9, hafif olmasının yanında oldukça ince bir dizüstü bilgisayar. Sadece 14.99 mm. kalınlığındaki dizüstü bilgisayarın her çantaya rahatlıkla sığabileceği belirtiliyor. AsusPro B9’un fiyatı ve çıkış tarihi ise şu an için açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER