Teknoloji

Asus ZenFone 6 ile çentik yerleşimine farklı bir yaklaşım getiriyor

asus zenfone 6

Çentikli ekranları artık iyice benimsedik, şimdi üreticilerin bunu daha farklı biçimlerde değerlendirmeye başladığını göreceğiz gibi görünüyor. Asus’un yakında beklenen amiral gemisi telefonu ZenFone 6‘nın fotoğrafı Slashleaks tarafından sızdırıldı. Fotoğrafta çentiğin sıra dışı bir yer de konumlandırıldığı dikkat çekiliyor. Çentik, ekranın sağ tarafına yerleştirilmiş.

Asus, bu yılki ZenFone 5 ve 5Z modellerinde yer verdiği iPhone X tarzı çentikten vazgeçerek Essential Phone’un tasarımını farklı biçimde yorumladığını anlıyoruz. Tabii ki, bu fotoğraflara şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Aynı zamanda tasarım seçimleri de henüz son hâlini almamış olabilir, ileride değişiklikler söz konusu olabilir.

asus zenfone 6

Çentik video izlerken veya oyun oynarken dikkat çekici olacaktır, ancak en azından görüntüleme alanında bir artış bekleyebiliriz. Ekranın üst kısmında çentik sayesinde sınırlara epey yakın bir yerleşime sahip olduğunu görüyoruz. Ancak alt kısımda dikkate değer bir çerçeve alanı bulunuyor. Bu açıdan Google Pixel 3 XL’deki gibi bir durum görüyoruz.

ZenFone 6‘nın fotoğraflarıyla birlikte başka detayları da ortaya çıktı. Örneğin arkada üçlü kamera yerleşiminin olacağı görünüyor. Üçlü kamera sektör için bir yenilik olmasa da, Asus için bir ilk niteliği taşıyor. Ayrıca arka tarafta parmak izi okuyucu da dikkat çekiyor. Bu da ekrana yerleşik bir parmak izi okuyucusunun; OnePlus 6T veya Huawei P20 Pro’daki gibi yer almayacağı görülüyor.

asus zenfone 6

Asus’un gelecek nesil ZenFone telefonu için ilgi çekici özelliklerin var olmasını bekliyoruz. Eğer şirket bir yıllık ara vermeyi tercih ederse, yeni telefonlarını gelecek yılın başlarında, MWC 2019 zamanında görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER