Teknoloji

Asus Zenbook Pro 15 ince ve hafif gövdesine Core i9 ve 4K ekran sığdırıyor

asus zenbook pro 15
asus zenbook pro 15
Asus Zenbook Pro 15, Intel Core i9 işlemcili nadir dizüstü bilgisayarlardan bir tanesi olmasıyla öne çıkıyor

Asus Zenbook Pro 15, Asus’un tanıtımını gerçekleştirdiği ilk Core i9 işlemcili dizüstü bilgisayarlardan bir tanesi oldu. Ayrıca 4K ekran seçeneği de mevcut.

Asus Zenbook Pro 15 adını verdiği yeni dizüstü bilgisayarını duyurdu. Bu yeni bilgisayar, en azından teknik özelliklerine bakılacak olursa, Zenbook serisinin en eşsiz üyesi olma özelliğini taşıyor. 18.9 milimetre kalınlığında ve 1.86 kg. ağırlığındaki gövdesi içinde altı çekirdekli Core i9 işlemci, GTX 1050 GPU grafik işlemci birimi, Harman Kardon marka hoparlörler ve fabrikada ayarı yapılmış 4K ekran barındırıyor.

Şu sıralar piyasada pek fazla Core i9 işlemcili dizüstü bilgisayar bulunmuyor. Zenbook Pro 15 onlardan bir tanesi oluyor. Üstelik bu bilgisayar herkesin tahmin ettiği gibi hantal bir oyun bilgisayarı görünümü de taşımıyor.

Zenbook Pro 15’in daha düşük seviyedeki modelleri de bulunuyor. Örneğin altı çekirdekli Core i7-8750H veya dört çekirdekli Core i5-8300H işlemci taşıyan seçenekleri de görüyoruz. Hem 4K hem de 1080p çözünürlüklü 15.6 inç IPS çoklu dokunmatik LCD ekranlar AdobeRGB renk aralığının tamamını destekliyor. Windows dizüstü bilgisayarlarda, hem düşük hem de yüksek sınıf seçeneklerde tam renk aralığı desteği nadiren görülen özelliklerden bir tanesi olarak kayıtlara geçiyor.

Tasarım açısından bakıldığında, Zenbook Pro 15’in “Deep Dive Blue” olarak adlandırılan alüminyum gövdeye sahip olduğunu, bunun roze altın renkli hatlarla desteklendiğini görüyoruz. Sözünü ettiğimiz GTX 1050 GPU ise 4 GB GDDR5 bellek barındırıyor. 8 ya da 16 GB RAM seçenekleri de bulunuyor. Ayrıca Asus, 1 TB’ye varan kapasitelerde SSD (PCIe 3.0 x4/NVMe) seçenekleri de sunuyor.

Asus, ince profilli gövdede canavar donanımı barındıran bu sistemi soğutmak için üç adet ısı borusu ve iki adet fan kullanıyor.

asus zenbook pro 15
Asus Zenbook Pro 15 profesyonel işler için ideal görünüyor

Portlar bakımından da Zenbook Pro 15’in epey zengin olduğu görülüyor. İki adet Thunderbolt 3, iki adet USB 3.1 Gen 2, bir adet HDMI, microSD kart okuyucusu, TRRS ses jakı ve şarj için de özel bir jak barındırıyor. VGA çözünürlüklü web kamerası bir zayıflık olarak nitelendirilebilir. 71 vat-saatlik lityum-polimer pil ise, Asus’un söylediğine göre 9.5 saate kadar çalışma ömrü sunuyor. Günümüzün 10 saati aşan çalışma ömrüne sahip bilgisayarları düşünüldüğünde, bu da diğer bir zayıflık olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni Zenbook modellerinin fiyatları belli değil. Ayrıca Türkiye’de de ne zaman satışa sunulacakları açıklanmadı. Ancak bunları çok da ucuza beklememek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER