Teknoloji

Asus VivoWatch SP gelişmiş sağlık takibi özellikleriyle geliyor

asus vivowatch sp

Asus, IFA 2019 kapsamında düzenlediği etkinlikte VivoWatch serisinin en yeni üyesini de tanıttı. Görüntüsü ve özellikleri itibarıyla tam bir akıllı saat olan Asus VivoWatch SP, sadece egzersiz takibiyle yetinmiyor. VivoWatch SP ile yaşamsal değerler de sürekli olarak takip edilebiliyor.

Asus, VivoWatch SP’nin sensörlerinin medikal seviyede olduğuna dikkat çekiyor. EKG çekebilme yeteneği bulunan VivoWatch SP, 20 saniyelik bir testle kan basıncını ve stres seviyesini de ölçebiliyor. Bu bilgiler, kalp atış hızı gibi konvansiyonel verilerle bir arada kullanılabiliyor. Böylelikle kullanıcıların sağlık durumunun daha detaylı bir fotoğrafını çekmek mümkün oluyor.

VivoWatch SP’de GPS ve yükseklik ölçer de mevcut. Söz konusu araçların hepsi, Asus HealthAI başlığı altında çalışıyor. Kullanıcılar bu uygulamada sağlık durumlarıyla ilgili verileri ve tavsiyeleri bulabilecek. Asus’tan yapılan açıklamada, söz konusu tavsiyelerin sağlık uzmanları tarafından verileceği belirtildi.

VivoWatch SP, suyun altında 50 metre derinliğe kadar çalışabiliyor. Seramik bir çerçeveye sahip olan cihazda kullanıcılara farklı kayış seçenekleri sunuluyor. VivoWatch SP’nin pil ömrünün ise 14 gün olduğu belirtiliyor.

Asus VivoWatch SP ne zaman çıkacak?

Asus VivoWatch SP, 2019’un son çeyreğinde satışa sunulacak. Saatin fiyat etiketinde yazacak rakam ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER