Teknoloji

ASUS ve Samsung üçüncü çeyrekte tablet pazarında paylarını artırdı

IDC geride kalan üçüncü çeyreğe ait pazar dağılım tahminlerini paylaştı. Rakamlar Android tablet üreticilerinin olağanüstü bir yaz dönemini geride bıraktığını gösteriyor. Samsung ikinci çeyrek rakamlarına göre iki puan yükselip sevkiyatların yüzde 20.4’ünü gerçekleştirirken ASUS da aynı dönemde payını yüzde 4.5’ten yüzde 7.4’e yükseltti.

samsung-galaxy-tab-3-10-1-190913Her iki şirket yıldan yıla karşılaştırma yapıldığında da büyük gelişimi ortaya koyuyor. Yine de, Acer ve Lenovo’nunkiler kadar yüksek yıldan yıla büyüme oranları sergilemiyorlar. Samsung ve ASUS’un yaz döneminde büyük atılım kaydetmelerinin nedeni olarak Galaxy Tab 3 serisi ve Google’ın yeni Nexus 7 tableti gösterilebilir.

idc-tablet-2013-q3-311013

Diğer tablet üreticileri için durum pek güllük gülistanlık sayılmaz. Apple bir numaralı tablet üreticisi sıfatını korurken pazar payının yüzde 30’un biraz altına inmesine engel olamadı. IDC’nin Diğer olarak tanımladığı, içinde Amazon, Microsoft ve küçük oyuncuların bulunduğu grup ise yüzde 35.3’lük pay elde etti. Dördüncü çeyrekte piyasaya çıkacak yeni iPad’ler ve Surface tabletlerle birlikte tablet pazarının şu anki dağılımında yine dikkat çekici değişiklikler görebiliriz. Şu an için Android dünyası tablet arenasında da hakimiyetini artırıyor gibi görünüyor.

İlgili >> IDC

İLGİLİ HABERLER