Teknoloji

ASUS 2013’ü değerlendirdi, 2014 hedeflerini açıkladı

ASUS düzenlediği bir basın toplantısıyla geride kalan yılı değerlendirirken, 2014’e dair hedef ve öngörülerini açıkladı. Toplantıda konuşan ASUS Sistem İş Grubu Türkiye Müdürü Bora Aras, şirketin ürünleri ve cirosuna ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

asus-logo-290312

Öncelikli olarak küresel ürün pazarlarını mercek altına alan Aras, ASUS’un 2013’teki tahmini cirosunun 14,6 milyar dolar olarak gerçekleşmesini beklediklerini, ancak kesin rakamların önümüzdeki ay açıklanacağını dile getirdi. 2013’ün ikinci ve üçüncü çeyreklerine ait rakamlara bakıldığı zaman bu cirodaki en yüksek payın dizüstü bilgisayar ve melez cihazlara ait olduğu görülüyor. Şirketin cirosunun önemli bir kısmıysa oldukça geniş bir alanı kapsayan Asya-Pasifik bölgesinden geliyor.

Türkiye’de 2013’ü taşınabilir bilgisayar pazarında lider olarak tamamlayan ASUS, 2014’te de bu liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 370 bin 284  taşınabilir bilgisayar satan şirket, 2014’te 400 bin satış rakamına ulaşmayı hedefliyor. Küresel tablet pazarında üçüncü durumda olan ve bu üçüncülük koltuğunu sağlamlaştırmayı isteyen şirket, Türkiye tablet pazarındaki konumunu iyileştirmenin peşinde. Operatörlerle yapılan çeşitli kampanyaların kendilerine pazarda genişleme konusunda önemli bir fırsat sunduğunu belirten Aras, 2014’te 320 bin tablet satmak istediklerini dile getirdi.

ASUS Zenfone serisi akıllı telefonlarıyla önümüzdeki haziran ayından itibaren Türkiye akıllı telefon pazarındaki yerini alacak. İsimlerini ekran büyüklüklerinden alan akıllı telefonlar Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6, 1500 TL’nin altında fiyatlarla satışa sunulması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER