Manşetler

ASUS Transformer Prime ve Pad Infinity için Android 4.1 Jelly Bean güncellemesi yayınlandı

ASUS’un Android cihazlarını güncelleme konusunda haklı bir üne sahip olduğunu biliyoruz. Şirket bu ününü Transformer Prime ve Transformer Pad Infinity tabletlerine Android 4.1 Jelly Bean güncellemesini getirerek biraz daha perçinlemiş oldu. Bir önceki gün yayınladığımız ASUS Transformer Pad Infinity incelemesinde de Jelly Bean güncellemesinin yakında geleceğini belirtmiştik. Bu bekleyiş fazlasıyla kısa sürmüş oldu, en azından bizim için. Diğer taraftan baktığımızda ASUS’un tabletlerine Jelly Bean, çıkışından yaklaşık üç ay sonra gelmiş oldu. Piyasada Jelly Bean güncellemesi alan kısıtlı sayıda cihaz olduğunu düşünecek olursak bu iyi bir şey.

Android 4.1 Jelly Bean güncellemesiyle Transformer Prime ve Transformer Pad Infinity tabletlerinin performansı daha iyi seviyelere taşınıyor. Project Butter sayesinde arayüz geçişleri biraz daha iyi hâle getiriliyor. Bununla birlikte Google Now servisi ASUS’un tabletlerine gelmiş oluyor. Her ne kadar Türkçe dil ayarıyla Google Now’ın kart bazlı bilgilendirme sistemlerini kullanmak pek mümkün değil, ancak bu durumda bile tablet üzerinde daha düzgün bir Google arama deneyiminin sağlandığı söylenebilir. Artık tablet üzerinde herhangi bir ekrandayken ekranın altında bulunan ana ekran ikonuna parmağınızı basılı tuttuğunuzda Google Now servisine ulaşıp anahtar kelimenizi ister yazarak ister söyleyerek aramanızı kolaylıkla yapabileceksiniz.

Güncelleme Türkiye’de satılan cihazlar için de çıkmış olmalı. ASUS tablet sahiplerinden güncellemeyle ilgili yorumlarını aşağıdaki yorum alanına bekliyoruz. Bu arada güncellemeyi yükledikten sonra gerçekleştirdiğimiz Quadrant benchmark testinde sonuç Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich yüklü durumdayken yaptığımız teste göre çok az aşağıda çıktı. İlginç bir durum…

İlgili >> Phandroid

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER