Manşetler

Android için Skype 3.0 tabletlere özel kullanıcı arayüzüyle birlikte geldi

Skype’ın Android uygulamasının 3.0 numaralı yeni versiyonu yayınlandı. Kullanıcı arayüzü yeniden elden geçirilirken Microsoft hesabıyla giriş yapma özelliği de uygulamaya eklendi. Skype Galaxy Tab 2, Nexus 7 ve Transformer Prime gibilerin de aralarında olduğu çeşitli tabletler için de özel bir arayüzü kullanıma sundu. Tabletlerin daha fazla ekran alanını kullanacak şekilde menüler ve navigasyon unsurları yeniden tasarlandı, bununla birlikte ana ekran hâla telefon versiyonunda olduğu gibi durmaya devam  ediyor. Kontak listesi her zaman merkezde ve en ön planda yer alıyor.

Skype güncellemesiyle Nexus 7 için sunulan kullanıcı arayüzünün sadece yatayda işlediği söyleniyor, halbuki bu cihazın kamerası cihaz dikey şekilde tutulduğunda ekranın üstüne geliyor. Bununla birlikte yatayda çalışması, telefonunu veya tabletini dik şekilde tutan karşı taraftaki kişinin görüntüsünün ekrana tam olarak oturmayacağı, sağda ve solda kullanılmayan alanın kalacağı anlamına geliyor. Bu durum Nexus 7 kullanıcıları için biraz can sıkıcı olabilir, ancak gelen diğer yenilikler teselli sayılır.

Android için Skype 3.0 ile birlikte şirketin SILK adı verilen ses kodlayıcısına destek de sunuluyor. Kodlayıcının ses kalitesini dikkate değer oranda artırması bekleniyor, sonuç olarak karşı tarafın sesini daha keskin ve net şekilde duyacaksınız. Kodlayıcı internet bağlantı hızına göre işliyor, ses kalitesi bağlantıya bağlı olarak dinamik bir şekilde ayarlanıyor.

Skype’ın güncellenen Android uygulamasını Google Play mağazası üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Aşağıda indirme bağlantısı yer alıyor.

İlgili >>Google Play Store

İLGİLİ HABERLER