Teknoloji

Asus’tan sıkı oyuncular için yeni dizüstü bilgisayarlar

asus rog zephyrus g14

Oyun bilgisayarları, günümüzde dizüstü bilgisayar pazarının en önemli kategorileri arasında bulunuyor. Asus da bu kategorinin büyük oyuncularından biri olarak ilgiyle takip ediliyor. Tayvanlı üretici, yeni dizüstü oyun bilgisayarlarını CES 2020’de gözler önüne çıkardı. Asus ROG Zephyrus G14 şovun yıldızı gibi görünse de, Ryzen işlemcili TUF Gaming serisi de dikkat çekiyor.

Zephyrus G14, bir oyun bilgisayarına kıyasla oldukça ince ve hafif bir kasaya sahip. 17.9 mm. kalınlığındaki bilgisayar, tartıda 1.9 kilogram çekiyor. Asus, bu hafifleme ve incelmenin performanstan taviz vermeden yapılmış olduğunu özellikle vurguluyor. Zephyrus G14 için kullanıcılara 120Hz yenileme oranına sahip ekran veya WQHD çözünürlüklü panel arasında tercih yapma imkanı da veriliyor.

Bilgisayarın kalbinde ise ROG serisine özel olan dördüncü nesil, sekiz çekirdekli AMD Ryzen işlemci bulunuyor. Zephyrus G14’ün 10 saatten uzun bir kullanım süresi vadeden pili, uyumlu USB-C bataryalarla doldurulabiliyor. Beyaz ve gri renk seçenekleri bulunan dizüstü bilgisayar, opsiyonel olarak sunulan AniMe Matrix ekranla daha derin biçimde kişiselleştirilebiliyor. Kapağa yerleştirilen çok sayıda mini LED’den oluşan bu ekranda farklı grafikler, animasyonlar ve efektler göstermek mümkün oluyor.

Asus’un TUF Gaming serisi ise 15 inç ekranlı A15 ve F15 ile 17 inç ekranlı A17 ve F17 modellerinden oluşuyor. Şirket, TUF Gaming serisindeki önceliklerini ise performans, dayanıklılık ve çok yönlülük olarak sıralıyor.

Kullanıcılar Asus’un TUF Gaming serisinde işlemci olarak dördüncü nesil AMD Ryzen Mobile ve onuncu nesil Intel Core işlemciler arasında tercihte bulunabilecek. Ekran kartı seçenekleri ise Nvidia Turing tabanlı modellerden GeForce RTX 2060’a kadar uzanıyor. Ekran tarafında ise kullanıcılar 144Hz yenileme oranına sahip AMD FreeSync teknolojisini destekleyen seçeneklerle karşılanıyor.

Asus TUF Gaming A17

Asus ROG Zephyrus G14 ve TUF Gaming modelleri ne zaman çıkacak?

TUF Gaming serisinde kullanıcılara ihtiyaçları doğrultusunda birini seçebilecekleri farklı batarya kapasitesi seçenekleri sunuluyor. Bu seçenekler 90 Whr’ye kadar uzanıyor.

Asus ROG Zephyrus G14 bu yıl içinde satışa sunulacak. Tayvanlı üretici TUF Gaming serisi modellerinin çıkışı konusunda ise bilgi vermedi. İki seçeneğin fiyatları da şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER