Manşetler

Asus ROG Phone iPhone X kadar pahalı olabilir

asus rog phoneAsus’un geçtiğimiz haftalarda tanıttığı üst sınıf oyun telefonu ROG Phone‘un ne kadara satılacağını merak ediyorsanız, bunun çok da ucuza gelmeyeceğini bilmelisiniz. Finlandiyalı bir mobil operatör, bu telefonu 999 avroluk fiyat etiketiyle ön siparişe açtı.

Bir Reddit kullanıcısının dikkat çektiği gibi, Telia adlı mobil operatör Asus ROG Phone’u, şu anki mevcut kurla 6099 TL civarında bir paraya denk geliyor. Bunun üstüne vergileri ve diğer ücretleri eklediğimizde, bu telefonun Türkiye’de 7500 TL’nin üstünde bir fiyattan çıkması çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

Tabii ki, mobil operatörün verdiği fiyat da Asus’un düşündüğü çıplak fiyatın üstünde olabilir, kendi hesaplamasına bazı unsurları eklemiş olabilir. Her ne olursa olsun, yüksek bir mobil oyun deneyimi yaşamak isteyenlerin cebinden epey para çıkması gerekecek.

Günümüzde üst sınıf akıllı telefonlar için istenen miktarlar giderek artış gösteriyor. Yapılan son zamla birlikte Apple’ın iPhone X’unun başlangıç fiyatı 7500 TL seviyesine çıktı. Yeni duyurulacak Galaxy Note 9’un fiyatının da 6000 TL’nin üstünde olmasını bekliyoruz. Aslına bakarsanız, yurt dışında da akıllı telefonların fiyatları 1000 dolar veya 1000 avro bandının üstüne çıkmaya başladı ki, oralarda yaşayan tüketiciler tarafında da bu fiyatlar çok yüksek olarak yorumlanıyor.

Asus ROG Phone’da 1080p, HDR ve 90 Hz yenileme hızlı AMOLED ekran bulunuyor. 8 GB RAM, hızı artırılmış, 2.9 GHz’e çıkarılmış Snapdragon 845 işlemci, buharlı soğutma teknolojisi de diğer özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca telefonla birlikte birtakım aksesuarlar da satışa sunulacak.

Bu arada Telia, telefon için ön siparişte bulunan Finlandiyalılar’a Asus ROG Delta kulaklıkları hediye edecek. Bu kulaklıkların da 199 avro gibi bir değeri bulunuyor. Aynı zamanda mobil operatör Asus’un oyun telefonunun “38. haftada”, yani eylül ayı ortalarında çıkacağını işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER