Teknoloji

Asus ROG Mothership ile oyun bilgisayarına Surface Pro yaklaşımı – Video

asus rog mothership

Oyun bir donanımı sattıran en önemli unsurlardan bir tanesi ve donanım üreticileri de bunun farkında. Güçlü oyun bilgisayarlarının tasarımı geçen yıllar boyunca çok fazla değişmedi. Ancak Asus şimdi bu segmente yeni bir yaklaşım getiriyor.

Asus CES 2019’da Asus ROG Mothership oyun bilgisayarını tanıttı. Bu bilgisayar oyun serverlerin Surface Pro’su olarak nitelendirilse yanlış olmaz. Çıkarılabilir klavyesi ve arkasında yer alan destek ayağıyla, bu ürün birçok ihtiyaca cevap verebilecek türden bir ürün olma özelliğini taşıyor.

asus rog mothership

17.3 inç Full HD ekran 144 Hz yenileme hızına sahip. Asus ROG bu modele 8 GB bellekli GeForce RTX 2080 grafik işlemci birimi yerleştiriyor. Intel Core i9-8950HK CPU ise 4.8 GHz’e kadar hız aşırtma kapasitesine sahip. 64 GB’ye kadar RAM seçeneği de mevcut. Böylelikle tüm oyun ihtiyaçlarınız karşılanacaktır.

Dört adet 4W hoparlör ile güçlü ses çıkışı sağlayan oyun bilgisayarının manyetik klavyesi ana gövdeden ayrılabiliyor. Cihazın üst kenarlarında havalandırma kanalları yer alırken, sekiz adet ısı borusu da doğrudan CPU’ya bağlanıyor. Dört adet soğutucu da 375 ultra ince bakır kanatçık ile diziliyor.

asus rog mothership

Arka aydınlatmalı klavyeye sahip olan Asus ROG Mothership’in ekranının altında ve arka ayağında LED aydınlatma bulunuyor. Bilgisayarın fiyatı açıklanmazken, 2019’un birinci çeyreğinde satışa sunulacağı kaydedildi.

asus rog mothership

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER