Teknoloji

Asus reklam engelleme yazılımını standart olarak sunmaya hazırlanıyor

asus reklam engelleme

Dizüstü bilgisayar ve telefon üreticisi Asus, mobil cihazlarında reklam engelleme hizmetini standart olarak sunmak için Adblock Plus ile işbirliğine gidiyor. Şirketin telefonlarında ön yüklü olarak sunulan Asus Browser internet tarayıcısı, reklamları varsayılan biçimde engelleyecek. Sadece Adblock Plus’ın “Kabul Edilebilir Reklamlar” olarak adlandırdığı listesine girebilen ve kullanıcıların gezinme deneyimine zarar vermeyen reklamlar tarayıcıda gösterilecek.

Motherboard sitesine konuşan Adblock Plus kurucusu ve CEO’su Till Faida, Asus ile işbirliğine gitmekten ötürü çok mutlu olduklarını belirtti. Tayvanlı şirketin reklam engelleme yazılımını mobil cihazlarına varsayılan olarak yerleştiren ilk büyük üretici olduğuna dikkat çeken Faida, bunu reklam endüstrisine yapılan yeni bir yenilik çağrısı olduğunu sözlerine ekledi.

Mobil reklam engelleme, Apple’ın 2015 içinde yayınladığı iOS 9 ile birlikte reklam engelleme uygulamalarını iTunes App Store’a kabul etmeye başlamasının ardından hız kazandı. Buna rağmen, mobil platformdaki reklam engelleme çalışmaları, masaüstündeki seviyeye ulaşabilmiş değil.

Asus reklam engelleme hizmetinin uygulama mecrası olacak Asus Browser’ın halihazırda 15 milyon kullanıcısının bulunduğu belirtildi. Asus ve Adblock Plus arasındaki işbirliği, diğer üreticiler ve reklam engelleme yazılımları arasında benzer ortaklıklara öncülük etme potansiyelini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER