Teknoloji

Asus ProArt StudioBook serisiyle performansa vurgu yapıyor

asus proart studiobook one

Asus, Windows işletim sistemli bir cihaz arayan kreatif profesyonellere ulaşmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Tayvanlı üretici bu yeni yaklaşım çerçevesinde iki yeni dizüstü bilgisayarı IFA 2019’da gözler önüne çıkardı. Yeni cihazlar, Asus ProArt StudioBook One ve ProArt StudioBook X adını taşıyor.

StudioBook One, Asus’un diğer RTX Studio dizüstü bilgisayarlarının yanında yerini aldı. Nvidia Quadro RTX 6000 grafik işlemcisi ve Intel Core i9-9980HK işlemci taşıyan yeni amiral gemisi, “dünyanın grafik açısından en güçlü dizüstü bilgisayarı” olarak tanımlanıyor. Dizüstü bilgisayarın 15.6 inç büyüklüğündeki ekranı 16:9 görüntü oranına sahip ve 4K çözünürlük sunuyor. Yenileme oranı 120Hz olan bu ekran, Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Asus, ekranın renk gamının genişliğine ve renklerin doğruluğuna dikkat çekiyor.

Dizüstü bilgisayarda 1TB NVMe SSD ve 32 GB RAM mevcut. Asus’tan yapılan açıklamaya göre, StudioBook One’da çok güçlü bir soğutma sistemi bulunuyor. Bu sistem çok hafif, uzayda kullanılabilecek türden bir titanyum alaşımı modüle sahip. Şirket, söz konusu modülün giriş ve çıkış akışını optimize edilecek şekilde tasarlandığını da belirtiyor.

Dizüstü bilgisayarda üç adet Thunderbolt 3 USB-C girişi de mevcut. Asus; CPU, GPU ve soğutma sisteminin ekranın arkasına yerleştirilmesi sayesinde bilgisayar kucaktayken bile rahat bir kullanım deneyiminin yaşandığına dikkat çekiyor.

StudioBook X’te ise 17 inç WUXGA (1920 x 1200 piksel) bir ekran bulunuyor. Bu ekran, 16:10 görüntü oranına sahip. Asus, StudioBook X’te ekran-kasa oranının yüzde 92 olduğunu ve bu sayede dizüstü bilgisayarın 15 inç ekranlı bir cihaz kadar yer kapladığını vurguluyor.

Dizüstü bilgisayarda Intel Xeon veya Core i7 işlemcilerden biri tercih edilebiliyor. Grafik işlemcisi seçenekleri ise Quadro RTX 5000’e kadar uzanıyor. Maksimum konfigürasyonda 6 TB depolama alanına ve 128 GB RAM’e sahip olmak mümkün. İki adet Thunderbolt 3, üç adet USB 3.1 Type-A girişi, UHS-II SD kart yuvası ve Ethernet jakı dizüstü bilgisayarın girişi kadrosunu oluşturuyor. StudioBook X, Wi-Fi 6 ile Wi-Fi 5 desteğine sahip StudioBook One’a üstünlük sağlıyor.

Asus ProArt StudioBook serisinde performansı öne çıkarıyor

StudioBook X’te öne çıkan bir diğer özellik ise ScreenPad 2.0 izleme dörtgeni. Bu izleme dörtgeni, kısayolları ve diğer yazılım hilelerini barındırıyor. StudioBook ailesinde bu izleme dörtgeni ilk kez kullanılıyor.

asus proart studiobook x
Asus ProArt StudioBook X (Görsel: The Verge)

Asus, ProArt StudioBook serisinde kesintisiz performansa özellikle vurgu yapıyor. Hem StudioBook One hem de StudioBook X, yoğun güç gerektiren işleri zorlanmadan yerine getirebilecek kapasitede cihazlar.

Asus ProArt StudioBook serisine StudioBook Pro ve StudioBook serileri eşlik ediyor. Her iki seride de kullanıcılara 15 ve 17 inç ekran seçenekleri sunuluyor. Tayvanlı üretici, yeni bilgisayarlarının fiyatları konusunda şimdilik bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER