Teknoloji

Asus, Intel’in Mini NUC bilgisayarlarına yeni bir soluk getiriyor

intel asus nuc pc

Teknoloji devi Intel, kompakt ve yükseltilebilir NUC bilgisayarlarının üretiminin durdurulduğunu duyurmuştu. Ancak, bu durum bir başka teknoloji lideri Asus’un sahneye çıkmasına vesile oldu. Intel’ın küçük form faktörlü bilgisayarlarını üretmeye son vermesine karşın Asus, yayınlanan bir duyuruya göre, Intel’in NUC (Next Unit of Computing) ürün tasarımlarına sınırsız lisans alacak.

Asus, Intel Mini NUC bilgisayarlarını üretecek ve geliştirecek

Intel’in Müşteri Platformu Çözümleri genel müdürü Sam Gao, “Stratejimizi NUC sistemleri ürün yeniliklerini ve büyümesini devam ettirmek için ekosistem ortaklarımızı etkinleştirmeye yönlendirirken, önceliğimiz müşterilerimiz ve ortaklarımız için sorunsuz bir geçiş sağlamaktır.” diye belirtti. “Asus’un benzersiz ürünler sunmaya devam edeceğini ve NUC sistemleri müşterilerimizi destekleyeceğini dört gözle bekliyoruz.”

Asus artık 10. Nesil’den 13. Nesil’e kadar olan NUC sistemlerini üretebilecek ve Intel’in yaklaşan yongalarına dayanan gelecek tasarımları geliştirebilecek. Şirket, NUC sistemlerine destek sağlamak ve kendi ASUS NUC iş birimini oluşturmak için görev üstlenecek. NUC lisansı sınırsız olduğundan, gelecekte Intel’in NUC’yu diğer PC üreticilerine lisansladığını bile görebiliriz.

Bununla birlikte, PC inşa etme ve oyun toplulukları, NUC’nin sonuçta durdurulmadığına sevinçle karşılayacaklardır. Intel’in NUC bilgisayarları her zaman satın alması zor olsa da, küçük form faktörlü PC’lerin farkındalığında önemli bir rol oynadılar ve birçok kişiye minyatür bir bilgisayar inşa etmeye başlama fırsatı sundular.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER