Teknoloji

Asus’tan 20 GPU’yu aynı anda bağlamaya izin veren anakart

asus h370 mining master

asus h370 mining master

Asus H370 Mining Master anakartının duyurusunu gerçekleştirdi. Adından da anlaşılacağı üzere, bu donanım kripto madenciliğine odaklanıyor. En fazla 20 grafik kartını destekliyor, aynı zamanda USB basamak kablolarıyla PCIe üzerinden PCB’ye doğrudan bağlamaya izin vererek düzenli biçimde bağlantı imkanı da sunuyor.

Asus’un buradaki yaklaşımı daha az PCIe bağlantısını kesmeyi ve daha doğru tanılamayı sağlayarak bakım işlerini kolaylaştıracaktır. Bu şirket tarafından, normal bir oyun bilgisayarında görülen, sadece grafik kartlarını PCIe aracılığıyla anakarta bağlamaktan daha iyi bir format olarak nitelendiriliyor.

H370 madencilik anakartı GPU tabanlı veri işlemek için özel bazı oynamalar içeriyor, böylelikle kripto madenciliği optimize etmeye odaklanıyor. Durum Algılama grafiksel kullanıcı arayüzü her bir portun konum ve durumunu saptıyor ve kolay tanımlama için alfa sayısal kodlar atıyor.

Kripto para madenciliğinin gelişi PC donanım endüstrisini büyük oranda değiştiriyor. Sadece GPU’ların maliyetini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda donanım üreticilerinin kripto madenciliğe odaklanmış özel donanımlar çıkarmasına da vesile oluyor.

Asus madencilik odaklı anakart çıkaran ilk şirket değil. Ancak tek bir karta bağlanabilecek GPU sayısı konusunda liderliği elinde tutuyor. Fiyat konusunda da agresif çizgide olacağı düşünülüyor. Ne var ki, Asus henüz fiyatı açıklamadı. Bunu 2018’in üçüncü çeyreğinde, piyasaya çıkmaya başladığında öğreneceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER