Teknoloji

Asus da kamera deliği taşıyan ekrana sahip telefonlar çıkarabilir

asus

Kısa süre önce tanıtılan Samsung Galaxy A8s ve Huawei Nova 4 ile birlikte akıllı telefon tasarımlarında yeni bir dönemin kapıları açılmıştı. Söz konusu cihazların ön kameraları, ekranın sol üst tarafına yerleştirilen küçük bir deliğin içinde bulunuyor. Bir süre öncesine kadar gündemde olmayan bu tasarım anlayışını başka üreticiler de benimseyecek gibi görünüyor. Asus da söz konusu üreticiler arasında yer alıyor.

Asus’un delikli ekran konseptini uygulamaya hazırlandığına dair işaretler, şirket tarafından yapılan patent başvurularında görülüyor. Patent başvurularında şirketin tasarım bakımından çerçevesiz ekranlara odaklandığı görülürken, bunu mümkün kılmak için farklı ön kamera yerleşimleri planladığı anlaşılıyor.

Söz konusu patent başvurularından birinde, ön kameranın telefonun üzerinden yükselen bir mekanizmaya yerleştirildiği görülüyor. Bu mekanizmanın boyutu konusunda Asus’un farklı seçenekleri değerlendirdiği de görülüyor. İkinci patent başvurusunda ise Huawei Nova 4 ve Samsung Galaxy A8s’tekine benzer delikli bir ekran tasarımı görülüyor. Söz konusu ekran tasarımında kamera için sol üst köşede yuvarlak bir boşluk görülüyor.

Asus son zamanlarda akıllı telefon pazarındaki odak noktasını oyun telefonlarına çevirmiş durumda. Ancak şirketin yeni yılla birlikte üst segment cihaz portföyünü de yenileyebileceği belirtiliyor. Bu da Asus’un delikli ekrana sahip cihazlarının yılın ilk çeyreğinde gözler önüne çıkabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER