EğlenceTeknoloji

Asphalt 8 oyunu uygulama içi satışlar olmadan Apple Arcade için geliyor

asphalt 8: airborne apple arcade

Apple Arcade, öncelikli olarak yeni ve özel oyunlar için bir platform olarak piyasaya sürülmesine rağmen, Apple bu yılın başlarında klasik oyunları da abonelik oyun hizmetine getirmeye karar verdi. Görünüşe göre listeye yeni klasik oyunlar ekleniyor. Popüler yarış oyunu Asphalt 8: Airborne bu hafta içinde, şimdi herhangi bir uygulama içi satın alma olmaksızın Apple Arcade’e gelecek.

Asphalt serisi iPhone App Store’dan daha eskidir. 2004 yılında bir Nintendo DS oyunu olarak ortaya çıkmıştı. 17 yıl boyunca Asphalt yeni sürümler kazandı ve iOS, Windows ve hatta macOS dahil olmak üzere daha fazla platforma genişletildi. Mevcut en son sürüm olan Asphalt 9, App Store’da en çok indirilen oyunlardan biridir.

Ancak bu kez Apple Arcade’e gelen, 2013’te piyasaya sürülen Asphalt 8 oluyor. Tıpkı diğer Asphalt oyunlarında olduğu gibi, bu oyun da özelleştirilebilen ve yükseltilebilen birden fazla araba ve motosikletle yoğun bir atari yarışı sunuyor. Oyun, tvOS işletim sistemi için sunulan ilk oyunlardan biri olduğu için bazı Apple reklamlarında bile yer aldı.

Asphalt 8‘in Apple Arcade’e gelmesinin ilginç bir yönü de oyun modelindeki değişiklik oluyor. Mevcut Asphalt oyunları, Asphalt 8 de dahil olmak üzere ücretsizdir, yani herkes bunları ödemeden indirebilir. Ancak oyun uygulama içi satın alma yoluyla elde edilebilecek çeşitli öğeler sunuyor.

Apple Arcade’de bulunan tüm oyunlar, kullanıcılar zaten bir abonelik için ödeme yaptığından, tüm öğeleri hiçbir ek ücret ödemeden sunuyor. Başka bir deyişle, Asphalt 8’in Apple Arcade sürümü, daha fazla içeriğin kilidini açmak amacıyla yalnızca oyunda kazanılan paraların kullanılmasına izin verecek.

Asphalt 8: Airborne+, 27 Ağustos’tan itibaren Apple Arcade abonelerine sunulacak. Kullanıcılar resmi çıkış zamanından haberdar olmak için App Store’da bir hatırlatıcı ayarlayabilir. Oyun iPhone, iPad, Mac ve Apple TV ile uyumlu olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER