Teknoloji

Artırılmış gerçeklik teknolojilerine son örnek DuSee ile Baidu’dan

artırılmış gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

artırılmış gerçeklikÇin’in Google’ı olarak bilinen Baidu, akıllı telefonlar için yeni bir artırılmış gerçeklik platformu geliştirdi. DuSee olarak adlandırılan bu yeni platform mevcut akıllı telefonlarla gerçek dünyadaki üç boyutlu ortamları anlama imkanı veriyor. Bilgisayar tarafından oluşturulmuş karakterler ve nesneler gerçek dünya ile etkileşim kuruyor.

Pokemon Go gibi birçok mevcut artırılmış gerçeklik uygulaması genellikle bilgisayarlar tarafından oluşturulmuş görüntüleri gerçek dünyadan alınmış fotoğraflar veya videolarla örtüştürüyor. Ancak Baidu, DuSee’nin karmaşık bilgisayar görüntüleme ve derin öğrenme algoritmalarını kullanarak canlı bir görüntüde nelerin olduğunu ortaya çıkardığını belirtiyor.

Baidu, geliştirdiği yöntemle sanal gerçeklik nesneleriyle gerçek zamanlı etkileşime fırsat tanındığını, ayrıca gelecekte daha gelişmiş etkileşimler için de kapı açıldığını dile getiriyor. Baidu’nun Derin Öğrenme Enstitüsü direktörü Yuanging Lin, şirketin artırılmış gerçekliği ses tanıma ve doğal dil işleme teknolojileriyle entegre etmek gibi gelecekte gidilecek yollardan dolayı heyecan duyduğunu kaydediyor.

Şu an için Baidu’nun DuSee için verdiği örnek mevcut AR uygulamalarının yaptıklarına benziyor. Şirket bu teknolojinin nasıl çalıştığını iki boyutlu bir harita ile gösteriyor. DuSee özellikli akıllı telefon ile bu haritaya bakıldığında şehrin üç boyutlu ve karikatüristik bir görüntüsü görülüyor. Örnek videoda da daha interaktif bir örnek yer alıyor; şampuan reklamını bilgisayar tarafından oluşturulmuş çiçekler kaplıyor. Aslında bu, biraz insan yüzünü çiçeklerle tamamen kaplayan bir Snapchat filtresindekine benzer bir hava elde edilmesine neden oluyor.

Arama devi DuSee’nin ne zaman çıkacağına dair bir tarih vermiyor. Ancak platform Baidu’nun bazı büyük uygulamalarına entegre edilecek. Bunların arasında milyonlarca kullanıcıya sahip olan mobil arama motoru da bulunuyor. Bu tarz temel seviyede entegrasyonlar birçok kişi için artırılmış gerçekliğin, Pokemon Go oynamak gibi işlerin ötesine geçerek, günlük hayatın olağan parçalarından birisine dönüşeceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER