Teknoloji

DJI drone sahasıyla meraklılara ve profesyonellere hizmet verecek

dji drone

dji droneDrone üreticisi DJI daha önce Çin’de ve Güney Kore’de fiziksel mağazalar açmıştı. Şimdi müşterilerle olan ilişkisini ilk drone sahasıyla daha da genişletiyor. 1395 metrekarelik saha bu ayın sonlarına doğru, Seul’un güneyinde yer alan Yongin’de açılıyor.

DJI bu kapalı alanın güvenlik ağlarıyla çevreleneceğini, deneyimli pilotlar için LED ışıklı pistin bulunacağını, aynı zamanda video pilotla uçuş eğitiminin de verileceğini kaydetti. Ayrıca basit tamirlerin gerçekleştirilmesine odaklı küçük atölye çalışmalarının da yapılacağını dile getirdi.

DJI’nin Güney Kore’deki yöneticisi Moon Tae-hyun, şirketin drone’ları daha rahat erişilebilir ve kolay öğrenilebilir hâle getirmek istediğini, açılacak salonun da bağımsız ve grup rezervasyonlar için müsait olacağını kaydetti. UAV kulüpleri ve deneyimli pilotlar da bu arenaya rezervasyon yaptırıp drone yarış etkinliklerine ve daha gelişmiş denemelere katılabilecekler.

Moon, ister deneyimli tutkunlar, ister sadece öğrenmeye meraklı kişiler olsun, teknolojiyi birinci elden deneyimlemek isteyen kişiler için güvenli ve eğlenceli bir ortam sağlamayı umduklarını söyledi.

DJI’nin fiziksel varlığı için bunun ilginç bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Arenanın ne kadar popüler olacağını görmek de ilginç olacaktır. Drone’lar ve drone yarışları giderek daha fazla kişinin ilgisini çekiyor, birçok genç pilot hava araçlarını güvenle uçuracakları yerler arıyor. Eğer şehrin ortasında sıkışıp kaldıysanız, bu gibi salonlar epey kullanışlı olabilir. Belki günün birinde drone alanları stadyumlar gibi, şehirlerin vazgeçilmez yapılarından olur.

İLGİLİ HABERLER