Teknoloji

Artemis 1 Orion yeniden Kennedy Uzay Merkezi’nde

artemis 1 orion
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NASA’nın Artemis 1 Orion uzay aracı, 2.25 milyon kilometre süren Ay’a gidiş-dönüş yolculuğunun ardından yeniden Kennedy Uzay Merkezi’ne döndü. Orion 30 Aralık itibarıyla yeniden Kennedy Uzay Merkezi’ndeki hangara getirildi. Uzay aracı 11 Aralık’ta Pasifik Okyanusu’na iniş yapmıştı.

İnsansız uzay aracı ABD Donanması’nın Portland isimli uçak gemisi tarafından okyanustan çıkarılmış ve 13 Aralık’ta San Diego’daki donanma üssüne getirilmişti. Bundan bir gün sonra da Orion’un Florida’ya dönüş yolculuğu başlamıştı. Orion, 16 Aralık’ta uzaya fırlatılmıştı.

NASA Orion’un Kennedy Uzay Merkezi’ne dönmesiyle birlikte uzay aracının ısı kalkanını çıkaracak ve bu parça üstünde kapsamlı bir analiz gerçekleştirecek. Bu analizde ısı kalkanının atmosfere yeniden dönüş sürecinden nasıl çıktığına odaklanılacak.

NASA Artemis 1 Orion’daki cansız mankeni de inceleyecek

Buna ek olarak, Ay’a gidişin insanları nasıl etkileyebileceğini görmek için uzay aracına yerleştirilen Moonikin Campus isimli cansız manken de Orion’dan çıkarılacak. Artemis 1’in Ay keşif çalışmalarında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan NASA, Artemis II için yapılan hazırlıkların sürdüğünü de hatırlattı.

Artemis 1 Orion üzerinde çalışmayı sürdüren NASA, Artemis II’yi 2024’ün başlarından önce uzaya göndermeyi planlamıyor. Artemis II ile birlikte insanlık 50 yıllık uzun bir aranın ardından yeniden Ay’a ayak basmış olacak.

İLGİLİ HABERLER