Teknoloji

ARM 2015 yılına kadar mobil bilgisayar pazarının yüzde 50’sini hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ARM’in MacBook Air’a el atma planlarına dair dedikodular ortalıkta dolaşıyor. Her ne kadar bu dedikodular henüz doğrulanmamış olsa da, ARM’in akıllı telefonlar ve tabletlerin ötesini hedeflediğine dair bir kanıt ortaya çıktı.

ARM’in başkanı Tudor Brown Computex’te göründü ve ARM’in şu anda sadece yüzde 10’luk bir paya sahip olduğu mobil PC pazarını fethetmek istediğini deklare etti. Bu yılın sonunda yüzde 15’lik pazar payı hedefleyen ARM yöneticisi 2015 yılına gelindiğinde yüzde 50’lik pazar payı ile Intel’i geride bırakmayı hedefliyor.

“Mobil PC” oldukça belirsiz bir kategori, ancak bu kategoride yer alan cihazların düşük ve orta güçteki netbook’lar ile ultrataşınabilir bilgisaylar olduğunu söyleyebiliriz. Bu tarz cihazlarda ARM’in yakında çıkacak çok çekirekli yongalarını görebiliriz. NVIDIA’nın Kal-El işlemcisinde yer alan dört çekirdek ya da daha uzun vadede Cortex-A15 çekirdeği geleceğin mobil bilgisayarlarını güçlendirebilir. Tablet odaklı yongaların Intel’in yüksek performanslı yongalarıyla ne seviyede rekabet edeceğini zamanla göreceğiz. Ne de olsa dört yıl oldukça uzun bir zaman.

İlgili – PCWorld

İLGİLİ HABERLER