Teknoloji

Arduino’dan kompakt donanım projeleri için dört yeni Nano kartı

arduino nano

Arduino’nun Nano serisine çok yakında dört yeni ürün ekleniyor. Hepsi klasik ürün gibi küçük kartlar olacak. Böylelikle Nano serisi kompakt projeler için küçük devre kartları barındıran bir ürün ailesi hâline gelecek.

Her bir yeni devre kartı düşük enerji tüketimine sahip. Ayrıca işlemcileri de klasik modeldekine göre daha güçlü. Hatta daha iyisi, her biri nispeten uygun fiyatlı. Nano Every adını taşıyan ve “günlük” projelerde kullanılabilecek parça klasik Nano’nun yerini alabilecek. Fiyatı ise sadece 9.90 dolar olacak.

Arduino Nano 33 IoT ise 18 dolar gibi bir fiyata sahip olacak. Ancak Arduino’nun Nesnelerin İnterneti uygulama platformuyla uyumlu olacak ve bağlı cihazları çalıştırabilecek. Giyilebilir ürünler gibi, Bluetooth ve düşük güç tüketimine ihtiyaç duyan projeler için de Arduino Nano 33 BLE var. Bunun da fiyatı 19 dolar olarak belirlendi.

Eğer geliştireceğiniz cihaz yakınlık ve hareket için sensörlere ve hatta çeşitli ortam sensörlerine ihtiyaç duyacaksa, o halde Arduino Nano 33 BLE Sense en iyi seçim olacaktır. Dahili mikrofon da barındıran bu parçanın fiyatı da 29.50 dolar.

Arduino’nun kurucularından Massimo Banzi, konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada, “Yeni Nano’lar, Arduino IDE’yi sadeliği ve açık kaynaklı yönü ile kullanmayı sevmiş milyonlarca üretici için büyük değer taşımakla kalmıyor, kompakt projeleri için bu küçük ve güçlü kartlara güvenebiliyorlar. Nano Every ailesi Arduino yelpazesindeki bu boşluğu dolduruyor ve yapımcılara günlük projeler için hak ettikleri Arduino kalitesini sunuyor.” dedi.

Dört yeni ürün de ön siparişe sunuldu. Nano Every ve 33 IoT haziran ortasında çıkacak. Bluetooth versiyonları ise temmuz ortasında satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER