Teknoloji

ARCHOS Access 57 4G cebe uygun bir Android Go telefonu

archos access 57

archos access 57IFA 2018’in hemen öncesinde elektronik ürün duyuruları gelmeye devam ediyor. Her önemli fuar öncesinde yeni mobil ürünlerinin haberini yapmaya alıştığımız ARCHOS, Avrupa pazarına özel makul fiyatlı ürünleri arasına ilk Android Go cihazı olan ARCHOS Access 57 4G‘yi ekledi.

Fransız şirket ARCHOS manşetlerde sürekli yer tutmaz, ancak geçmişte önemli yeniliklere zamanından önce yatırım yaptığını görmüştük. Bunların arasında Microsoft’un mobil platformları ve GamePad adlı Android oyun tabletiyle yaptığı deneme de bulunuyor. Bu günlerde ise ARCHOS, Avrupa pazarını birbiri ardına uygun fiyatlı Android telefonlarla dolduruyor.

Neyse ki, ARCHOS Access 57 4G‘nin kategorisinde çok fazla rakibi bulunmuyor. Tabii ki, bir Android Go telefonu olduğu için, ondan beklenti de çok yüksek sayılmaz. Pek fazla bilinmeyen Spreadtrum işlemci, 1 GB RAM, 8 GB ya da 16 GB dahili hafıza gibi başlıca özellikler bu telefonda bulunuyor.

Yine de, bu telefonun modern sayılabilecek bir tasarımı bulunuyor. 18:9 görüntü oranlı 5.7 inç ekran ile büyük ekran deneyimi sunulsa da, 960 x 480 piksel çözünürlük nedeniyle yazı ve resimlerin kalitesi düşük olacaktır. Bununla birlikte ekranın alt ve üst kısmında hatırı sayılır miktarda çerçeve alanı bulunuyor.

Archos Access 57 4G bir Android Go telefonu

Tabii ki, bu telefonun en önemli özelliği Android Go barındırması. Android 8.1 Oreo ile hafif ve saf Android deneyimi sunuyor. Yaklaşık 80 avroluk, yani kabaca 560 TL’lik yurt dışı satış fiyatına sahip olan ARCHOS Access 57 4G, ekim ayından itibaren Avrupa’da satışa sunulacak. Telefonun IFA 2018‘de de ziyaretçilerin karşısına çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER