Teknoloji

Arc internet tarayıcısı web sitelerini kişiselleştirmeniz için yepyeni bir özellik sunuyor

arc browser
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni bir internet tarayıcısı olan Arc, kullanıcılarına sunduğu özelleştirme özellikleriyle, web dünyasına farklı bir boyut kazandırmayı hedefliyor. Özellikle Safari dışındaki tarayıcılar yazılım arayüzünü kişiselleştirme özelliklerini kullanıcılarına sundu. Fakat artık bu özellikler Arc Browser’da yeni bir özellik olarak da yer alıyor ve web sitelerine uygulanabiliyor. Chrome ve Firefox’ta gördüğümüz kişisel renkler, çerçeve ayarları ve düğmeler artık Arc Browser’da yeni gelen Boost 2.0 adlı özellik sayesinde doğrudan favori sitelerinizde yerini alacak.

Arc’ın tasarım yaklaşımı, kullanıcılara mümkün olduğunca az engel teşkil etmeye dayanıyor. Tarayıcı penceresindeki kişiselleştirmeler, tarayıcı penceresi her zaman gösterilmiyorsa çok etkili olmayabilir. Arc, bu durumu aşmak için kişiselleştirme ruhunu düzenli olarak ziyaret ettiğiniz web sitelerine taşımayı hedefliyor.

Söz konusu yeni özellik, Arc Tarayıcısı’nın Boost 2.0 güncellemesi ile birlikte geliyor. Bu yeni sürüm, web sayfalarındaki belirli öğelerin renklerini özelleştirebilmenizi ve ayrıca kendi yazı tipinizi belirleyebilmenizi sağlıyor. Bu, bazı eklentilerin açık mod web sitelerine karanlık mod özelliği eklemesinden daha da öteye gidiyor.

Bu, temelde favori sitelerinizin web tasarımcısı hâline gelmenizi sağlar. Arc’ın Boost özelliği, herhangi bir kodlama becerisi gerektirmez ve temalar, ziyaret ettiğiniz her web sitesi için ayarlanabilir.

Ayrıca Boost 2.0, web sitelerinden istenmeyen öğeleri Zaps özelliği ile kolayca kaldırmanıza ve CSS ve Javascript ile daha derinlemesine düzenlemeler yapmanıza olanak sağlar, ek araçlar kurmanıza gerek kalmaz. Ancak, bir web sitesi tasarımını ufak bir şekilde değiştirdiğinde bile, bu sizin kişiselleştirmelerinizi bozabilir, bu nedenle bu özelliği kullanıcılar düzenli olarak kontrol etmek durumunda kalabilir.

Bununla birlikte, bu yenilikler, Arc’ın alışılagelmiş, sıkıcı tarayıcılara karşı rekabet etmesine yardımcı oluyor ve belki de sizi gerçek bir web tasarımcısı olmaya ilham verebilir.

İLGİLİ HABERLER