Teknoloji

Apple’ın plastik akıllı telefonu iPhone 5c hangi parçaları taşıyor?

Cihazları parçalarına ayırma konusunda bir hayli istekli ve maharetli olan iFixit ekibi sadece iPhone 5s’i değil, polikarbon kasaya sahip iPhone 5c’yi de parçalara ayırdı. Ekip sayesinde iPhone 5c’nin içinde yer alanları ve bu cihazın söküldükten sonra ne kadar kolay şekilde yeniden birleştirilebildiğini görme şansı elde ettik.

ifixit-iphone-5c-230913

Web sitesi sökme işlemini mavi renkli bir iPhone 5c modeli üzerinde gerçekleştirdi. İlk dikkat çekilen olay bu cihazda kullanılan çok küçük Pentalobe vidalar oldu. Ayrıca pil ve anten bağlantılarının da tıpkı iPhone 5’te olduğu gibi yapışkan şeritlerle tutturulduğunu gördük. iPhone 5c’nin içindeki bileşenlerin çoğunun alüminyum kasalı iPhone 5 ile aynı olduğu da sökme işlemi sayesinde ortaya çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5c Ön İnceleme

iPhone 5c’nin içinde de Apple A6 işlemci, Qualcomm MDM9615 LTE modem ve Qualcomm WTR1605L alıcı bulunuyor. Lojik devrenin arkasında ise Toshiba, Qualcomm ve Broadcom gibi şirketler tarafından sağlanan çeşitli güç yönetimi, flaş ve kontrolör parçaları dikkat çekiyor. Ayrıca Murata Wi-Fi modülü de cihazın içinde yer alıyor.

iFixit, iPhone 5c’nin birçok kontrol ve çıkış birimlerinin iPhone 5 ve iPhone 5s’tekilerden daha büyük olduğuna dikkat çekti. Örneğin, iPhone 5c’nin ses tuşları diğer telefonlardan daha büyük. Ayrıca tek delikli mikrofon ızgarası ve dört delikli hoparlör ızgarası da 10 delikli mikrofon ve 16 delikli hoparlör ızgarasının yerini alıyor.

Pil büyüklüğü ve kapasitesi de bir diğer önemli unsur olarak dikkat çekti. iPhone 5c’de 3.8V – 5.74 Wh – 1510 mAh batarya bulunuyor. Son olarak iFixit, iPhone 5s’in görüntü devresinin üzerinde iPhone 5s’in parmak izi sensörünün bulunmasına rağmen iPhone 5c’dekinden daha hafif olduğunun da altını çizdi. Apple’ın yeni akıllı telefonu tamir edilebilirlik bakımından 10 üzerinden 6 aldı.

İlgili >> iFixit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER