Manşetler

iPhone 5s piyasaya çıktıktan hemen sonra iFixit tarafından sökülmeye başlandı

Apple’ın iPhone 5s’i piyasaya sürmesiyle birlikte iFixit ekibi de harekete geçmiş. Saat farkı nedeniyle iPhone 5s dünya üzerinde ilk olarak Avustralya’da piyasaya çıkıyor ve ekip de bu ülkeye yolculuk edip Apple’ın yeni akıllı telefonunu diğer ülkelerde yaşayanlardan daha önce satın alma fırsatı elde etmiş.

ifixit-iphone-5s-1-200913

iPhone 5s’i satın alan iFixit tayfası vakit kaybetmeden sökme çalışmalarına başlamış. iPhone 5 ile karşılaştırıldığında dikkat çeken en büyük yeniliklerden bir tanesinin cihazın içinde, ekranın altında yer alan kablo olduğu görünüyor. Bu kablo ana ekran tuşu içnde yer alan Touch ID sensörünü Lightning port devresine bağlıyor. iFixit bu parçanın sökme işlemini biraz tehlikeye attığını, çünkü fazla çekilmesi hâlinde kablonun zarar görebileceğini kaydediyor. Görünüşe göre Apple bu cihaza biraz daha karmaşık ve tamiri zor bir teknoloji eklemiş.

ifixit-iphone-5s-2-200913

iFixit Apple’ın bunun dışında içeride çok fazla bileşen değişikliğini yapmadığını kaydetmiş. Bununla birlikte iPhone 5s’in içinin daha düzenli hâle getirildiğini de belirtmeden geçmiyor. iPhone 5’te yer verilen ve bir hayli aptalca bulunan konnektör kabloları kaldırılmış.

iFixit’in sökme çalışmaları devam ediyor. Ekibin ilerleyiş sürecini aşağıdaki bağlantı aracılığıyla takip edebilirsiniz.

İlgili >> iFixit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER