Eğlence

Apple’ın iRadio görüşmeleri yavaşlarken, Google’ın yeni müzik servisi için çalışmaları hız kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iRadio olarak anılan müzik akış servisi için sürdürdüğü görüşmelerin yavaşladığı konuşuluyor. Sektördeki kaynaklar yaşanan bu gecikmenin sebebi olarak büyük müzik şirketlerinden biri olan Sony’nin Apple’ın yoluna taş koymasını gösteriyor. The Financial Times’ın haberine göre, Sony ile yürütülen görüşmelerdeki tıkanıklık nedeniyle Apple’ın müzik akış servisinin doğumu gecikmeye uğrayabilir. Pandora ile benzer özellikler taşıması beklenen iRadio’nun isteğe bağlı dinleme özellikleri açısından rakibine kıyasla daha fazla özellik sunacağı öne sürülüyor.

apple-iradio-100513

iRadio’nun dünyaya gelmesinin gecikmesi durumunda bundan en büyük faydayı sağlayacak şirketlerden birisi Apple’ın önemli rakiplerinden Google olacak. Google Play temelli müzik abonelik servisini bu yaz aktif hale getirmek isteyen internet devinin lisans görüşmelerini hızlandırdığı kulislerde konuşuluyor. Google’ın müzik servisinin bir diğer müzik akış servisi olan Spotify’a benzer bir yapıda olacağı ve talebe bağlı dinlemeye öncelik vereceği belirtilirken, henüz gereken tüm lisansları almış gibi gözükmeyen Google’ın yeni servisini önümüzdeki hafta düzenlenecek Google I/O’da tanıtmasına fazla ihtimal verilmiyor.

Yaşanan gecikmelere rağmen, kaynaklar Apple’ın müzik akış servisini Google’dan daha önce hayata geçirebileceği düşüncesinde. Apple’ın Universal Music Group ile anlaşmayı vardığını belirten The Financial Times, şirketin Warner Music Group ile de büyük ölçüde anlaşma sağladığını yazdı. Gazeteye göre, Apple ve Sony’nin anlaşmaya varamamasının en büyük nedeni Sony’nin Apple’dan Pandora’dan aldığına kıyasla daha yüksek bir ücret talep etmesi. Kaynaklar Apple’ın Pandora’nın ödediği miktarı ödemeyi, reklam gelirinden pay vermeyi ve belli bir miktar garanti ödeme yapmayı kabul ettiğini dile getirse de ortada şu an için bir anlaşma yok. Pandora çalınan her 100 şarkı için Sony’ye 12.5 sent ödüyor.

İlgili >> The Financial Times

İLGİLİ HABERLER