EğlenceManşetler

Apple’ın internetten müzik dinleme servisi gelecek hafta duyurulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-muzik-iphone-5s-140515

WWDC’nin başlamasına bir haftadan daha az zaman kala Wall Street Journal Apple’ın uzun zamandır dedikodusu yapılan müzik dinleme servisinin lansmanının konferansta yapılacağını yazdı. Henüz adı konmayan servis ayda 10 dolarlık ücret karşılığında sınırsız müzik dinleme imkanı sunacak. Ne var ki, kaynaklar Apple’ın ücretsiz müzik dinlemenin önüne geçmeyi planladığı, bunun yerine çeşitli DJ’lerin şarkıları seçtiği, reklamlarla desteklenen radyo yayınını tercih ettiğini söylüyor.

WSJ’ye göre Apple müzik kütüphanesini doldurmak için büyük plak şirketleriyle anlaşmalar imzalamaya çalışıyor. Şu ana kadar dünyanın en büyük plak şirketleri Sony Music Entertainment, Universal Music Group ve Warner Music Group ile anlaşmalar henüz imzalanmadı. Kaynaklar Apple’ın anlaşmalara yakın olduğunu, ancak Apple’ın pazarlıkları bitirmek amacıyla gelecek hafta planlanan duyuruyu ertelemesinin en kötü senaryo olarak ortada durduğunu söylüyor.

[quote_right]ÜNLÜ DJ’LERİN YÖNETTİĞİ, REKLAM DA YAYINLAYAN ÖZEL KANALLAR OLACAK[/quote_right]Apple’ın duyurudan sonraki projesi ürününü şu anda küresel müzik dinleme pazarının dörtte üçünden daha fazlasına sahip olan Spotify gibilerinden farklılaştırmak olacak. Bunun için bir Android uygulamasının da geliştirildiği söyleniyor. Apple böylelikle ilk kez diğer Apple servisleri için izlediği politikadan sapacak ve iOS dışında bir platform için uygulama geliştirmiş olacak. Buna ek olarak şirket kullanıcılar için oluşturacağı kanalların yönetimini ünlü DJ’lere verecek. Apple bu çalışmalar için yılın başlarında BBC Radio 1’in popüler sunucusu Zane Lowe’a görev vermişti. Bu arada Drake ve Q-Tip gibi isimlerle de görüşmeler yapılıyor. Radyo özelliğinin uluslararası kullanıcıları hedeflediği ve bunların kolaylıkla para ödeyen müşterilere dönüşeceğinin umulduğu da söyleniyor.

Apple’ın modelinin rakiplerininkinden daha fazla para getirdiğini kanıtlaması gerekecek. Spotify’ın fazla kâr etmediği biliniyor, ancak yeni duyurduğu fitness ve video işlevleriyle daha fazla para kazanmayı hedefliyor. Eğer Apple hâlihazırda şarkı satın almak için iTunes’u kullanan müşterilerini para ödeyen radyo dinleyicilerine dönüştürebilirse, bütün müzik dünyası için yine önemli bir değişikliğe daha imza atmış olacaktır.

İLGİLİ HABERLER