ManşetlerTeknoloji

Apple’ın 2023 mali yılı 4. çeyrek raporunda iPhone 15 satışları ön planda

apple

Apple, 2023 mali yılı dördüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. iPhone 15 serisinin piyasaya çıkması sayesinde iPhone satış gelirleri, yıl bazında artış gösterirken, diğer donanım bölümleri düşüş yaşadı. Şirket, çeyrek dönem için toplamda 89,5 milyar dolar gelir elde etti.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, iPhone 15 serisinin, 14 serisine göre daha güçlü bir başlangıç momentumu gösterdiğini belirtti. Cook, “Eğer iPhone 15’i bu dönem için ele alır ve bunu geçen yılın aynı döneminde iPhone 14 ile karşılaştırırsanız, iPhone 15, iPhone 14’ten daha iyi performans gösterdi,” dedi. Ayrıca, Pro ve Pro Max modellerinin her ikisinin de şu anda tedarikle sınırlı olduğunu ekledi.

Mac iş kolu, yıl bazında %34 oranında düşüş yaşadı. Bu, Apple’ın daha önce bu hafta gerçekleştirdiği M3 etkinliğinde güncellenmiş MacBook Pro’lar ve yenilenmiş bir iMac tanıttığını gösteriyor. Cook, mevcut PC tüketici pazarını “zorlu” olarak nitelendirdi. Cook, “Mac’in Aralık çeyreğinde çok daha iyi bir çeyrek geçireceğini düşünüyorum,” dedi. “M3’ümüz var, yeni ürünlerimiz var ve yıl bazında karşılaştırma olgusuna sahip değiliz.” Cook, Mac iş kolunun geçen yıl bu zamanlar oldukça güçlü olduğunu iddia etti.

Yeni modellerin bulunmaması nedeniyle, iPad gelirleri %10 oranında düştü. Giyilebilir ürünlerin geliri, çok daha küçük bir oran olan %3 oranında azaldı. Apple’ın hizmetler birimi ise her zamanki gibi güvenilir bir gelir kaynağı oldu ve yıl bazında %16 artış gösterdi. Cook, “Her ana hizmet rekor kırdı.” dedi.

Apple yıl sonu satışları konusunda iyimser

Apple’ın CEO’su, yıl sonu tatili alışveriş sezonuna girerken şirketin pozisyonu konusunda iyimser. “Şimdi tatil sezonuna girerken şimdiye kadarki en güçlü ürün gamımız var, iPhone 15 serisi ve ilk karbon nötr Apple Watch modellerimiz dahil, bu, 2030 yılına kadar tüm Apple ürünlerini karbon nötr hale getirme çabalarımızda büyük bir dönüm noktası.” dedi.

Apple’ın 2023 yılı dördüncü çeyrek gelirleri, iPhone 15 satışlarının erken aşamadaki başarısını ve diğer donanım bölümlerinde yaşanan düşüşleri ortaya koyuyor. Şirket, Mac iş kolunda yaşanan düşüşü telafi etmek ve PC pazarındaki zorluklara yanıt vermek amacıyla yeni ürünler tanıttı. Ayrıca, Apple’ın hizmetler birimi, şirket için güvenilir bir gelir kaynağı olmaya devam ediyor. CEO Tim Cook, tatil alışveriş sezonuna güçlü bir ürün gamı ile girdiklerini ve Apple’ın karbon nötr hedeflerine doğru önemli bir adım attıklarını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER