Teknoloji

Apple’ın 2019 model iPhone’larında daha iyi bir Face ID olabilir

iphone x face id

Apple analisti Ming-Chi Kuo’dan gelen yeni bir yatırımcı raporuna göre, Apple’ın 2019 model iPhone’larında daha da geliştirilmiş bir Face ID kamera sistemi bulunacak.

MacRumors’un haberine göre, Kuo Apple’ın insanın yüzünü daha iyi aydınlatacak yeni bir sensör kullanacağını söylüyor.. Bu da görülebilir ışığın olduğu ortamlardaki etkiyi azaltarak Face ID kullanıcı deneyimini iyileştirecek.

Aynı haberde, Apple’ın 2019 veya 2020 model iPad’lerinde ve muhtemelen 2020 model iPhone’larında, Time of Flight 3D kamera ile birlikte, yeni bir ortam algılama sistemini kullanacağı da öne sürülüyor. Bu tür bir sensör, ışık noktasının kamera ve nesne arasındaki yolculuğunun süresini ölçüyor ve üç boyutlu nesneleri yakalamak için kullanılabilir.

Söz konusu sistem artırılmış gerçeklik deneyimleri için kullanılabilir ya da görüntülerin ya da üç boyutlu görsellerin kalitesini artırmak için de bundan yararlanılabilir. Kuo, bu yolla oluşturulmuş görsellerin iPad’de Apple Pencil ile düzenlenebileceğini düşünüyor.

Geçen yıl iPhone X ile birlikte tanıtılan Face ID, 30 binden fazla kızıl ötesi noktayla yüzünüzün bir haritasını çıkarıyor. Genel olarak bu sistemin karanlık ortamlarda iyi çalıştığı, ancak farklı renkte ışıkların bulunduğu veya daha aydınlık ortamlarda biraz tutarsızlığın gözlendiği söyleniyor. Yeni bir sistemin eklenmesiyle birlikte ortam ışığının neden olduğu gürültü azaltılabilir, bu da sistemin daha iyi çalışması mümkün olabilir. Face ID uzun zaman boyunca hayatımızda olacak gibi görünüyor, bu nedenle daha da iyi çalışması büyük önem arz ediyor.

İLGİLİ HABERLER