Teknoloji

Apple’dan şarj olmayan Apple Watch Series 5 ve SE için ücretsiz onarım imkanı

apple watch watchos 7.3.1

Apple pazartesi akşamı watchOS 7.3.1 güncelemesi yayınladı. Bu güncellemenin bazı Apple Watch Series 5 ve Apple Watch SE akıllı saatlerinde pil tasarrufu sağlayan Güç Koruma Modu içindeyken şarjı önleyen bir sorunun çözülmesini amaçlıyor.

Apple, konuyla ilgili olarak yayınladığı destek dokümanında daha fazla detay verdi. Eğer yazılım güncellemesi de soruna çare olmazsa, Apple bu akıllı saati sizin için ücretsiz olarak tamir edecek.

Söz konusu destek dokümanında, “watchOS 7.2 veya 7.3 yüklü Apple Watch Series 5 ya da Apple Watch SE modelini kullanan müşterilerin çok az sayıdaki bir bölümü, Güç Koruma moduna girdikten sonra saatin şarj olmadığını bildirdi.” deniliyor.

Eğer güncellemeyi yükledikten sonra saatinizi her zaman yerleştirdiğiniz şarj aletinin üzerine yerleştirip en az 30 dakika beklediğiniz hâlde Apple Watch hâlâ şarj olmuyorsa, şirket Apple Destek birimine ulaşıp ücretsiz olarak postayla onarım ayarlamanızı tavsiye ediyor. Servis işleminden önce saatinizin inceleneceğini ve ücretsiz onarıma uygun olup olmadığının belirleneceğini de ekliyor.

watchOS 7.3.1 güncellemesi yayınlandı ve kullanıcılar tarafından yüklenebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER