Manşetler

Apple’dan iPhone 5 ile çekilen fotoğraflarda görülen mor ışık parlamasına yönelik açıklama

iPhone 5 ile çekilen belirli fotoğraflarda mor renkli ışık saçılmasının görüldüğüne dair problem Apple’ın yeni akıllı telefonuyla ilgili olarak dile getirilen rahatsızlıklar arasındaki yerini almıştı. Apple’a göre bu sorun hemen hemen tüm akıllı telefon kameralarını etkileyen türden. Şirket yayınladığı bir yazıyla son cihazına yönelik olarak dile getirilen bu probleme açıklık getirmeye çalıştı; mor renkli ışığın önceki iPhone modelleriyle çekilen fotoğraflarda da oluşturulabileceğini kaydetti.

iphone-5-inceleme-00020

Apple bu sorunun kullanıcıların karenin hemen dışında bir ışık kaynağının bulunduğu ortamlarda fotoğraf çektiğinde ortaya çıktığını kaydetti. Bu ışık kamera modülünün içindeki yüzeyde yansımaya yol açıyor ve sensöre bu yansıyan ışık da düşüyor. Bu da istenmeyen ışık parlamalarının veya bulanıklığın oluşmasına neden oluyor. Apple, sorunun ortadan kaldırıldığı şartlarda veya ele kamera için kalkan vazifesi yükleyerek çekimin tekrarlanmasını tavsiye etti.

iPhone 5 piyasaya çıktıktan hemen sonra kullanıcılardan da bu telefonla ilgili sorunlar dile getirilmeye başladı. Cihazın çizilmelere karşı dayanıksızlığı, kutusundan çeşitli çiziklerle çıktığı gibi sorunlar bu telefonu satın almak isteyenlerin kafasında birçok soru işaretinin oluşmasına neden olmuştu. Dile getirilen bu son sorun da iPhone 5’i özellikle kamerası için satın almayı düşünenlerin duraksamasına neden olmuştur. Ancak işin uzmanları da Apple ile aynı görüşü paylaşıyor gibi görünüyor. Digital Photography Review tayfasının söylediğine göre tüketicilerin iPhone 5’teki bu problemden dolayı endişelenmesine gerek yok, sorunun ortaya çıkmaması için karenin hemen kenarında bir ışık kaynağının yer almaması gerekiyor.

İlgili >> Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER