Teknoloji

Apple yöneticilerine göre iOS ve OS X’i birleştirmeye çalışmak zaman ve enerji kaybı

Mac’in otuzuncu yıldönümünün arifesinde Apple pazarlama yöneticisi Phil Schiller, uzmanların ve kullanıcıların uzun süredir hayalini kurduğu iOS ve OS X’i bir araya getirmenin iyi bir fikir olduğunu düşünmediğini dile getirdi.

apple-mac-ios-240114Schiller, Apple’ın Macintosh bilgisayarının bugün kutlanacak doğumgünü öncesinde Macworld’e verdiği röportajda, tek bir arayüz fikrini düşünmenin zaman kaybı olabileceğini söyledi. Bu işletim sistemlerinin nasıl birleştirileceğini soran Schiller, bunun enerjiyi boşa harcamak olabileceğinin altını çizdi.

Schiller ve Apple’ın yazılımdan sorumlu yöneticisi Craig Federighi Mac’in mirası hakkında düşüncelerini belirtirken, iOS’in başarısına rağmen masaüstü platformun hiçbir yere gitmeyeceğini açık bir şekilde ortaya koymuş oldu.

Federighi, OS X’in iOS’ten farklı bir kullanıcı arayüzüne sahip olmasının, birisinin diğerinden sonra çıkması veya birisinin diğerinden eski olmasıyla ilgili olmadığını kaydetti. Fare ve klavye kullanımının parmakla dokunmakla aynı şey olmadığını dile getirerek farklılığın esas nedenini dile getiren yönetici, Mac’e bir dokunmatik ekran yerleştirmenin kötü bir deneyime neden olabileceğine dikkat çekti.

Apple’ın, platformları ayrı tutmaya devam etse bile, kullanıcıların iOS ve OS X arasında geçişini kolaylaştırmak için çaba sarfettiğini biliyoruz. Schiller, Apple’ın mesajlaşma ve takvim uygulamalarını bu çabanın birer ürünü olarak örnek gösterdi.

Macworld röportajı genellikle tasarım süreçleri hakkında ketum davranan Apple yöneticilerinin neler düşündüğünü öğrenmek açısından epey yararlı görünüyor.

İlgili >> Macworld

İLGİLİ HABERLER