Manşetler

Apple Watch Ultra sağlam kasa ve zengin spor yetenekleriyle geldi

apple watch ultra

Apple, bir yılı aşkın süredir devam eden söylentilerin ardından nihayet Apple Watch Ultra’yı duyurdu. Bu yeni akıllı saat, daha büyük bir ekrana sahip yeni bir tasarımın yanı sıra keşif ve açık hava etkinlikleri için yeni bir tasarım sunuyor.

Havacılık ve uzay endüstrisi standartlarında titanyumdan üretilen Apple Watch Ultra ağırlık, sağlamlık ve korozyona dayanıklılık arasında mükemmel bir denge sunuyor. Kasa, düz safir ön kristalin tüm kenarlarını çevreleyecek şekilde yükselerek şimdiye kadarki tüm Apple Watch’lara göre 2 kat daha parlak olan 2000 nite kadar Retina ekranı koruyor. Yüksek kontrastlı uluslararası turuncu renkteki yeni Eylem düğmesi Antrenman, Pusula Ara Noktaları ve Backtrack gibi çeşitli özelliklere anında erişim için kolayca özelleştirilebiliyor.

Apple Watch Ultra sesli görüşmelerin ses kalitesini her koşulda önemli ölçüde iyileştiren üç yerleşik mikrofona sahip. Uyarlanabilir hüzmeleme özelliği algoritması, mikrofonları kullanarak sesi yakalarken ortamdaki arka plan seslerini azaltarak olağanüstü bir netlik sağlıyor. Rüzgarlı ortamların zorlu şartlarında Apple Watch Ultra, sesin görüşmeler sırasında net ve anlaşılabilir olmasını sağlamak için yapay öğrenme teknolojileri gibi gelişmiş rüzgar gürültüsünü azaltma algoritmalarından yararlanıyor.

Açık Hava Aktiviteleri için Tasarlanan Yeni Kayışlar

Dayanıklılık sporcuları ve koşucular için özel olarak tasarlanan Trail Loop, şimdiye kadarki en ince Apple Watch kayışı. Yumuşak, esnek ve hafif örgü kumaş Trail Loop’un bileğe en iyi şekilde oturmasına olanak veriyor. Pratik kayış köprüsüyse kayışın hızla ve kolayca ayarlanmasını sağlayacak şekilde tasarlandı.

Gezginler düşünülerek tasarlanan Alpine Loop kayış, dikiş ihtiyacını ortadan kaldıran tek bir sürekli örgü işlemiyle üretilmiş iki entegre katmandan oluşuyor. Yüksek dayanıklılığa sahip iplikle güçlendirilen üstteki yüzeyler G şeklindeki titanyum kopçanın ayarlanabilmesini ve yerine sıkıca oturmasını sağlıyor.

Ocean Kordon, titanyum toka ve tokayla uyumlu yaylı kilit mekanizmasıyla ekstrem su sporları ve hobi amaçlı dalış aktiviteleri için özel olarak tasarlandı. Kalıbında esnek bir floroelastomer kullanılan kordon, esneyerek ve boru geometrisinden yararlanarak bileğe tam oturuyor. Ocean Kordon’un, kullanıcıların dalış elbiseleri üzerine rahatça takılabilmesini sağlayan isteğe bağlı ekstra uzun kordon seçeneği de bulunuyor.

Dayanıklılık Sporları ve Elit Sporcular için Apple Watch Ultra özellikleri

Apple Watch Ultra, dayanıklılık sporcuları ve sınırlarını zorlamak isteyen herkes için inanılmaz bir araç. Çift frekanslı hassas GPS, şimdiye kadar bir Apple Watch’ta ilk kez L1 ile en yeni frekans olan L5’i bir araya getiriyor ve yeni konumlandırma algoritmaları sunuyor. Apple Watch Ultra şimdiye kadar bir Apple Watch’taki en doğru GPS’i sunarak kullanıcılara antrenmanlar ve yarışlar için en hassas mesafe, tempo ve rota verilerini sağlıyor.

apple watch ultra

Apple Watch Ultra performansı ölçmek için Adım Uzunluğu, Yerle Temas Süresi, Dikey Salınım ve Koşu Gücü gibi yeni ve gelişmiş koşu ölçümleri sunan watchOS 9’dan güç alıyor. Bölümler, Tur Süreleri ve Yükseklik gibi yeni Antrenman Görünümleri önemli ölçümlerin bir bakışta görülmesini sağlıyor. Apple Watch Ultra, daha büyük ekranı sayesinde altı ölçümü aynı anda gösterebilen tek Apple Watch olma özelliğini taşıyor. Kullanıcılar Kalp Atış Hızı Bölgeleri, Özel Antrenmanlar, Pacer ve bu yılın ilerleyen zamanlarında sunulacak Race Route gibi özelliklerle antrenmanlarını daha üst seviyelere taşıyabilecek. Yeni Multisport antrenmanı, triatlonlar, duatlonlar veya birbirini izleyen yüzme, bisiklet ya da koşu aktiviteleri için otomatik algılama özelliğine sahip olması sayesinde antrenmanlar arasında kolayca geçiş yapıyor. Apple Watch Ultra, çoğu kullanıcının 3,9 km yüzme, 180 km bisiklet sürme ve 42 km tam maratondan oluşan uzun mesafeli bir triatlonu tamamlamasına yetecek pil ömrüne sahip.

Eylem düğmesi anında antrenman başlatabiliyor ve kullanıcıları Özel Antrenmanların bir sonraki aralığına veya Multisport antrenmanlarının bir sonraki etabına geçirebiliyor. Ayrıca segmentleri işaretlemek için de kullanılabiliyor. Böylece bir parkurda koşucular için en üstün tempo ve mesafe tahminlerini otomatik olarak sağlayan yeni Track koşu deneyimini tamamlıyor.

Gezginler için Apple Watch Ultra özellikleri

Daha büyük, daha parlak ekranı ve dayanıklı tasarımıyla Apple Watch Ultra, maceracı ve gezginlerin gündelik kullanımdan ekstrem kullanımlara kadar çok çeşitli ortamlarda yararlanabileceği mükemmel bir teknik araç. watchOS 9’da tamamen yeniden tasarlanan Pusula uygulaması üç farklı görünümde daha ayrıntılı bilgiler gösteriyor. Uygulama aynı anda hem analog pusula kadranını hem de dijital görünümü gösteren yeni bir hibrit görünüme sahip. Digital Crown çevrildiğinde enlem, boylam, yükseklik ve eğim bilgilerinin yer aldığı ek bir görünümün yanı sıra Pusula Ara Noktaları ve Backtrack özelliklerini gösteren yön bulma görünümü de gösteriliyor.

apple watch ultra

Pusula Ara Noktaları, belirli bir konumu veya ilgi çekici bir yeri doğrudan uygulamanın içinde işaretlemek için kolay ve pratik bir yol sunuyor. Eylem düğmesine basıldığında veya Pusula Ara Noktası simgesine dokunulduğunda, görüntülenen simgeye dokunarak düzenlenebilen bir ara nokta ekleniyor. Pusula Ara Noktası komplikasyonu hem ara noktanın yönünü hem de yaklaşık mesafeyi gerçek zamanlı olarak dinamik şekilde güncelliyor.

Backtrack özelliği GPS verilerini kullanarak kullanıcının daha önce geçtiği yerleri gösteren bir yol oluşturuyor. Böylece yönünü şaşıran veya kaybolan kullanıcıların geldikleri yoldan geri dönebilmelerini sağlıyor. Özellik, ağ bağlantısının olmadığı yerlerde arka planda otomatik olarak etkinleştirilebiliyor. Kullanıcılar Eylem düğmesine bir kez basarak hızlı bir şekilde Pusula Ara Noktası ekleyebiliyor, Backtrack’i başlatabiliyor veya görüntüleyebiliyor. 86 desibel siren, kullanıcıların kaybolmaları veya yaralanmaları halinde bulundukları konuma dikkat çekebilmeleri için acil durumlara yönelik olarak tasarlandı. Benzersiz ses yapısı, dönüşümlü çalınan iki farklı ses modelini içeriyor. Bu ses modelleri birkaç saate kadar süreyle tekrarlanabiliyor. İlk model tehlike sinyali verirken ikinci model de evrensel olarak tanınan SOS sinyalini taklit ediyor. Düşük Güç Modu’nun yanı sıra GPS frekansını ve kalp atış hızı ölçümü sıklığını azaltan ek düşük güç ayarı sayesinde pil ömrü, sırt çantasıyla çıkılan ve bir günden uzun süren yolculuklarda 60 saate kadar ulaşabiliyor.

Bilekte çalışma sıcaklığı, -20° C seviyesindeki dondurucu dağ soğuklarından 55° C seviyesindeki yakıcı çöl sıcaklarına kadar en ekstrem ve uzak yerlerin keşfedilmesine yardımcı olacak biçimde tasarlandı. Apple Watch Ultra, askeri ekipman için kullanılan ve dayanıklı ekipman üreticileri arasında popüler olan MIL-STD 810H standardının ilgili özelliklerine göre onaylandı. Testler arasında Düşük Basınç (Yükseklik), Yüksek Sıcaklık, Düşük Sıcaklık, Sıcaklık Şoku, Sıvılara Bağlı Kontaminasyon, Yağmur, Nem, Suya Daldırma, Kum ve Toz, Donma/Çözülme, Buz/Dondurucu Yağış, Darbe, Titreşim ve diğer çeşitli durumlar yer alıyor. Yol Rehberi saat kadranı kullanılırken Digital Crown çevrildiğinde, arayüz karanlıkta daha iyi görülmesi için kırmızıya dönüşerek gece koşullarında optimum görünürlük sağlıyor.

Deniz ve Su Sporları Tutkunlarına özel Apple Watch Ultra özellikleri

Apple Watch Ultra, kitesurfing ve wakeboarding gibi ekstrem aktivitelerin yanı sıra yeni Oceanic+ uygulamasıyla hobi amaçlı 40 metreye tüplü dalış dahil olmak üzere su sporları için tasarlandı. Apple Watch Ultra, bu su altı maceralarını desteklemek için WR100 sertifikasına sahip. Apple Watch Ultra, tüm dünyada hobi amaçlı dalgıçların güvendiği derinlik göstergeleri gibi dalış aksesuarları için uluslararası olarak kabul edilen EN 13319 standardı için de sertifika aldı.

apple watch ultra

Yeni bir derinlik göstergesinden yararlanan Apple Watch Ultra’da kullanıcı dostu bir arayüzle tasarlanan Derinlik uygulaması bulunuyor. Derinlik uygulaması saati, mevcut derinliği, su sıcaklığını, su altında geçen süreyi ve ulaşılan maksimum derinliği tek bakışta gösteriyor. Kullanıcılar Eylem düğmesini Derinlik uygulamasını anında başlatacak şekilde programlayabiliyor.

Hobi amaçlı dalış aktiviteleri için yenilikçi ve güvenilir ekipmanlar sunmasıyla tanınan Huish Outdoors ile iş birliğiyle geliştirilen yeni Oceanic+ uygulaması, Apple Watch Ultra’yı yetenekli bir dalış bilgisayarına dönüştürüyor. Bu sonbaharın ilerleyen günlerinde App Store’da sunulacak olan uygulama, Bühlmann dekompresyon algoritmasından yararlanıyor. Ayrıca dalış planlama, okunması kolay dalış ölçümleri, görsel ve dokunsal uyarılar, sıfır dekompresyon limiti, çıkış hızı ve emniyet duruşu yönlendirmeleri gibi özellikler sunuyor. Oceanic+’ta kişiselleştirilmiş kullanıcı profili ve hem mevcut hem de yerel dalış koşullarıyla ilgili raporların yanı sıra aile üyeleri ve arkadaşlarla paylaşılabilen, iPhone ile otomatik olarak eşzamanlanan dalış günlüğü özelliği de bulunuyor.

“Apple ile yaptığımız iş birliği kapsamında, tüplü dalış alanında tüm dünyada tanınan uzmanlığımızı Apple Watch Ultra’nın benzersiz becerileriyle birleştirerek her gün takılan saati yenilikçi bir dalış bilgisayarına dönüştürmenin heyecanını yaşıyoruz.” açıklamasını yapan Huish Outdoors CEO’su Mike Huish sözlerini şöyle sürdürdü: “Oceanic+ uygulaması sayesinde Apple Watch Ultra kullanıcıları tüplü dalış aktivitelerinde yeni ve zengin bir deneyimin keyfini çıkarabilecek.”

Apple Watch Ultra, Apple Watch’u dünyanın en çok satan akıllı saati haline getiren tüm bağlantı, aktivite ve sağlık özelliklerini bir araya getiriyor. Bu özellikler arasında kalp atış hızı izleme, EKG ve Kanda Oksijen uygulamaları, Aktivite halkaları ve Farkındalık uygulamasının yanı sıra ek sağlık, güvenlik ve navigasyon özellikleri de yer alıyor.

Apple Watch Ultra çift sensörlü tasarımıyla sıcaklık algılamaya benzersiz bir yaklaşım getiriyor. Sensörlerden biri saatin arka kısmında, tene en yakın bölgede, diğeriyse hemen ekranın altında bulunuyor. Böylece dış ortamdan kaynaklanan sapmalar azaltılıyor. Gece ölçülen bilek sıcaklığı genel vücut sıcaklığı için iyi bir gösterge olabiliyor. Apple Watch Ultra’daki sensörler uyku sırasında bilek sıcaklığını her beş saniyede bir kontrol ediyor ve 0.1 °C kadar küçük değişimleri bile ölçebiliyor. Kullanıcılar egzersiz, uçak yolculuğu sonrası yorgunluk, hatta hastalık gibi etkenlere bağlı olarak referans sıcaklıkta geceden geceye oluşabilecek değişimleri Sağlık uygulamasında görebiliyor.

İki yeni hareket sensörü ve gelişmiş sensör füzyonu algoritmasından yararlanan Apple Watch, Trafik Kazası Algılama özelliğiyle ciddi trafik kazalarını algılayabiliyor. Apple Watch, ciddi bir trafik kazası algıladığında kullanıcıyla iletişim kuruyor ve 10 saniyelik bir geri sayımın ardından kullanıcı tepki vermezse acil çağrı merkezini arıyor. Kullanıcının aygıtının konumu acil durum müdahale ekiplerinin yanı sıra kullanıcının acil durum kişilerine de gönderiliyor.

ABD, Almanya, Avustralya, BAE, Fransa, Hindistan, İngiltere, Japonya, Kanada ve 40’tan fazla diğer ülke ve bölgedeki müşteriler Apple Watch Ultra’yı bugünden itibaren sipariş edebilecek. Apple Watch Ultra 23 Eylül Cuma gününden itibaren mağazalardan satın alınabilecek. Apple Watch Ultra 27.999 TL karşılığında satın alınabilecek.

İLGİLİ HABERLER