Teknoloji

Apple’ın yeni nesil Watch Ultra planlarında önemli değişiklik iddiası

apple watch ultra 3

Apple Watch Ultra 3 ile tanışmak için önümüzde daha uzun bir süre var. Ancak bu durum telefonla ilgili söylentilerin etrafta dolaşmasını engellemiyor. Yeni akıllı saatin microLED ekrana sahip olacağı iddiası uzun süre önce gündeme gelmişti. En son söylenti, Watch Ultra 3 için farklı bir yol çiziyor.

Apple’ın üretim sorunları nedeniyle Watch Ultra’da microLED panele geçişi 2027’ye ertelediği iddia edilmişti. Yeni habere göre, Cupertino merkezli şirket, Avusturya merkezli Osram’a verdiği büyük ölçekli microLED siparişini iptal etti. Bu kararın yeni Watch Ultra’yla bağlantılı olduğu tahmin ediliyor.

Osram, büyük siparişini iptal eden müşterisinin Apple olduğu iddiasını doğrulamadı. Şirketten yapılan basın açıklamasında, “microLED stratejisini destekleyen temel bir projenin beklenmedik bir şekilde iptal edilmesinin şirketin microLED stratejisini yeniden değerlendirmesine yol açtığı” belirtildi.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo ise Apple’ın Osram ile olan microLED ekranlı Apple Watch projesini iptal ettiğini doğruladı. Kuo’ya göre, Apple microLED ekranlarla ilgili tüm planlarını bu teknolojinin ürünlerine önemli bir değer katmayacağı gerekçesiyle iptal etti. Tecrübeli analiste göre, Apple microLED üretim maliyetlerini ekonomik açıdan yüksek olamayacak kadar yüksek buluyor.

Apple Watch Ultra 3 için farklı bir iddia da söz konusu

Bloomberg’den Mark Gurman ise farklı bir yerde duruyor. Tecrübeli gazeteciye göre, Osram, Apple’ın microLED tedarikçilerinden sadece biri ve yeni Apple Watch Ultra 3 için microLED panel ihtimali hâlâ masada duruyor. Şirketin Apple Watch Ultra ile microLED dönüşümünü başlatacağı söyleniyor. Sırasıyla iPad, iPhone ve MacBook’ta da bu panele geçilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER