İncelemelerManşetler

Apple Watch Series 7 İncelemesi

apple watch e-sim series 7 inceleme

Apple’ın akıllı saati her geçen nesille birlikte daha sağlam ve güçlü bir akıllı saat hâline geliyor. Geride kalan yıllarda çıkan modellere baktığımızda, Apple’ın son olarak 2018 yılında çıkan Apple Watch Series 4 ile birlikte ekran büyüklüğünü artırdığını görmüştük. Aradan geçen üç yıl ve o zaman zarfında çıkan Series 5, Series 6 ve SE modellerinin ardından Apple, bir kez daha Apple Watch tasarımında radikal bir değişikliğe gitti ve ekran büyüklüğünü yeniden artırdı. Şirket, akıllı telefonlarda büyüyen ekrana karşın fazla artmayan yüzey alanı formülüne bağlı kalarak ekran çerçevesini inceltme yoluna gitti. 41mm ve 45mm olmak üzere, seleflerinden daha büyük boyutlu iki kasa seçeneğiyle gelen Apple Watch Series 7’nin daha büyük kasalı versiyonunu bir süredir deneyimliyoruz. Daha önce yayınladığımız ön inceleme videosunda yeni akıllı saatin başlıca özelliklerinden bahsetmiştik. Apple Watch Series 7 inceleme videosu ve yazısında ise, aradan geçen iki aylık süre boyunca elde ettiğimiz izlenimler ve yorumlar yer alıyor.

Apple Watch Series 7

  • Gelişmiş sağlık özellikleri
  • Kolayca kişiselleştirilebilir
  • İnanılmaz dayanıklılık
  • Mükemmel bir fitness arkadaşı

Apple Watch Series 7: Tasarım ve Ekran

Apple Watch Series 7’nin seleflerine göre en büyük farklılık gösterdiği alan tasarım oluyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Apple, üç yıl sonra Apple Watch’un tasarımında büyük bir değişiklik gerçekleştirdi. Saatin ekran ve kasa büyüklüğü arttı. Ekran büyüklüğünün artışına göre gövde büyüklüğünün artışı daha küçük oranda oldu. Bunda Apple’ın, akıllı telefonlarda gördüğümüz formülü uygulaması ve ekran çerçevesini inceltmesi etkili oldu.

Apple’ın belirttiğine göre Series 7, Series 3’e göre yüzde 50’nin üzerinde daha fazla ekran alanı sunarken Series 6’ya göre de yaklaşık yüzde 20 oranında daha büyük bir ekrana sahip. Series 6’nınkine göre ekran kenarları da yüzde 40 oranında inceltildi ve sonuçta neredeyse kenardan kenara bir ekran görünümü elde edildi. Üstelik biraz daha kenarlara doğru kavis yapan bir görünüm söz konusu. Özellikle saate yandan bakıldığında bu etki belli oluyor. Bu tasarım unsuruyla kavisli ekrana sahip akıllı telefonları da az da olsa andırdığını söyleyelim. Yine de, kenarlara doğru kavis çok az derecede kalıyor, kenarlarda görüntü kaybı yok.

apple watch series 7 inceleme

Apple Watch Series 7’nin 41mm ve 45mm olmak üzere iki farklı kasa seçeneği bulunuyor. 41mm versiyonda 1.69 inç ekran varken, bu incelemeye konu olan 45mm’lik versiyonda 1.9 inçlik ekran bulunuyor. Ekran çözünürlüğü 484 x 396 ve bu da 326 ppi gibi, Apple için bir standart hâlini alan Retina ekran piksel yoğunluk değerini karşılıyor. Apple bu ekranda LTPO OLED teknolojisine yer veriyor. Ekran yine 1000 nit gibi yüksek bir parlaklık sunuyor. Dış ortamda görüş, netlik, keskinlik gibi unsurlar açısından selefi Apple Watch Series 6’nın ekranıyla aynı çizgiyi tutturuyor. Bu arada Apple, Series 7’de Hep Açık Ekran kullanımı sırasında ekran parlaklığının daha yüksek olmasını da sağlamış. Bu durumda bileğinizi hareket ettirmeden saatin kaç olduğunu, daha parlak ortamlarda bile iyi şekilde görebilirsiniz. Gerçekten de, Series 6’daki Hep Açık Ekran parlaklığıyla karşılaştırıldığında Apple’ın ilerleme kaydettiğini görüyoruz. Bazı saat kadranlarında Hep Açık Ekrandan aktif duruma geçildiğinde aradaki parlaklık farkı da nispeten düşük seviyede kalıyor.

Apple ekranı büyütmek ve kenarlarını inceltmekle kalmamış, saatin ön yüzünü kaplayan camı da çatlamalara karşı daha dayanıklı hâle getirmiş. Apple, şimdiye kadarki en güçlü ön kristalin kullanıldığını, bunun yüzde 50 daha kalın olduğunu söylüyor. Ekran camının en yüksek noktasındaki kalınlık Series 6’dakinin iki katından fazla. Saati düşürmeniz veya saat bileğinizdeyken bir darbenin gelmesi durumunda ekranın çatlamalara karşı daha dayanıklı olacağı belirtiliyor. Bununla birlikte belirli bir kullanım sonunda ekranın üstünde hafif çarpmalara ve temaslara bağlı ufak tefek çizikler görebilirsiniz. Ancak bunları da ancak saatin ekran camını parlak ışığa tuttuğunuzda fark etmeniz mümkün olacaktır.

apple watch series 7 inceleme

Bu arada Apple, dokunma sensörünü OLED panele entegre ederek tek bir bileşen oluşturmuş. Bu durum ekran kalınlığının azalmasına ve kenarların incelmesine katkıda bulunurken, ekranın sanki saat camına birleşik bir hava vermesini sağlıyor. Sanki saatin ön camına dokunurken ekrana dokunuyormuş hissini elde ediyorsunuz. Bu açıdan iPad Pro ve Air gibi tabletlerde gördüğümüz lamine cama benzer bir görünüm ve deneyim yakalanmış.

Ön camın çatlamaya daha dayanıklı olmasının yanı sıra, Series 7’nin bir başka önemli yeniliği de IP6X ile toza dayanıklılığın belgelenmesi oluyor. Bu durum Apple Watch Series 7’yi tozlu yollarda yürürken veya bisiklet binerken kullanmayı daha rahat hâle getirecektir. WR50 suya dayanıklılık derecesi yine mevcut, bu açıdan daha önceki Watch modellerinin çizgisi devam ettiriliyor. Şimdiye kadar deneyimlediğimiz Apple Watch’ları havuzda veya açık denizde gönül rahatlığıyla kullandık. Sadece denizden çıktıktan sonra saati tatlı suyla duruladığımızı, üzerindeki tuzu giderdiğimizi söyleyelim. Yaz geldiğinde ve deniz mevsimi açıldığında, aynısını Series 7’yle de yapacağız.

apple watch series 7 inceleme

Ekran ve kasanın büyümesinin yanı sıra, Apple Watch Series 7 tasarımında gördüğümüz büyük yeniliklerden biri de renk tarafında oluyor. Geçen yıl Apple’ın mavi ve kırmızı gibi iki renk seçeneği sunduğunu görmüştük. Bu yıl aynı renkler yine var, ancak tonlarında değişiklikler görüyoruz. Uzay grisi ve gümüş renklerin yerini ise, iPhone 13 modellerinde gördüğümüz Gece yarısı ve Yıldız ışığı gibi özel renkler alıyor. Elimizdeki Gece yarısı modeli, tıpkı iPhone 13 ve 13 mini incelemelerimize konuk olan renk seçeneğiyle aynı tona sahip ve ışığa tutulduğunda hafif koyu lacivert tonuyla gece yarısının rengini iyi biçimde yansıtıyor. Yıldız ışığının da Apple Watch Series 7’ye bir hayli yakıştığını belirtelim. Bu arada Yeşil de bu yılın özel ve yeni renklerinden bir tanesi oluyor. Eğer Apple Watch Series 7 kullandığınızı herkese açık şekilde göstermek, bunu renkle yapmak istiyorsanız, seçiminiz önce Yeşil olmalı.

Yukarıda bahsettiğimiz tasarım yeniliklerinin dışında, sağ kenarda yine kullanışlı bir Digital Crown ve onun hemen altında da yan tuşu görüyoruz. Bu ikilinin arasında mikrofon var. Karşı kenarda ise hoparlör bulunuyor. Hoparlörün ses çıkışı bir akıllı saat için bir hayli yüksek. Siri’nin sesli yanıtları, çeşitli antrenmanlar sırasında verilen sesli rehber bildirimleri ve telefon görüşmeleri sırasında karşı tarafın sesi, bu berrak ve kaliteli ses sunan hoparlör sayesinde rahatlıkla anlaşılıyor. Mikrofon da kaliteli ve telefon görüşmelerinde sesinizin karşı tarafa anlaşılır biçimde ulaşmasını sağlıyor. Watch üzerinden Siri’ye sesli komutların verilmesinde de bu mikrofon fazlasıyla yeterli oluyor.

Apple Watch Series 7’de kasa büyüklüğünün artması kayış boyutlarında da artışı beraberinde getiriyor. Bununla birlikte eski Apple Watch’unuzun kayışlarını yeni akıllı saatinizle de kullanmaya devam edebilirsiniz. Apple, 41 mm kayışların 38 mm ve 40 mm kasalarla; 45 mm kayışların 42 mm ve 44 mm kasalarla uyumlu olduğunu söylüyor.

Apple Watch Series 7: Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz

Apple Watch şimdiye kadar sağlıklı yaşam ve egzersiz konusunda ne kadar güçlü bir cihaz olduğunu kanıtlamıştı. Apple Watch Series 7’de de bu çizgi aynı doğrultuda devam ettiriliyor. Apple Watch Series 6’da gördüğümüz EKG, kanda oksijen düzeyi ölçümü gibi sağlık özellikleri de Apple Watch Series 7’de aynı şekilde mevcut. Bunun yanı sıra sürekli kalp hızı ölçümü de her Apple Watch modelinde olduğu gibi en yeni Apple saatinde de mevcut durumda bulunuyor.

Her ne kadar EKG, sağlık açısından bir problemin olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi vermese de, bir şeylerin düzgün gidip gitmediği konusunda bir fikir edinmenize ve buna göre doktorunuzla iletişime geçmesine vesile olacaktır. Bu açıdan Apple Watch Series 7’yi yaşı belirli bir seviyenin üstündeki kullanıcılar için daha kullanışlı hâle getiriyor. Yine özellikle yaşlı kullanıcılar için, Apple Watch Series 7’de bulunan Düşme Algılama, varlığı memnun eden bir özellik olacaktır. Üstelik şimdi, düşme algılama seviyesini özelleştirme imkanı da sunuluyor.

Apple Watch Series 7’de, watchOS 8 ile birlikte sunulan dikkat çekici bir sağlık özelliği de Farkındalık oluyor. Aslında bu uygulama, daha önce var olan Nefes uygulamasının geliştirilmiş bir versiyonu. İçinde sadece nefes egzersizleri değil, bir veya daha uzun süreli düşünme seansları da bulunuyor. Gün içinde bir süre ara verip nefes almak ve rahatlamak ya da düşünerek sakinleşmek isterseniz, Farkındalık uygulaması bu noktada size yardımcı olacaktır. Daha önce kullandığımız Apple Watch’larda akıllı saat, Nefes uygulaması bildirimlerini gergin olduğumuz zamanlarda başarılı biçimde karşımıza getiriyordu. Farkındalık için de benzer bir yorumda bulunabiliriz.

Daha önce deneyimlediğim Apple Watch’ları genellikle gece başucumdaki şarj cihazına takıp şarj etmeyi ve gece saati gibi kullanmayı tercih ederdim. Apple Watch Series 7’yi ise, biraz da rahat kullanım imkanı sunan Örgü Solo Loop kayışın da etkisiyle çoğu gece bileğimden çıkarmadım. Bu da uyku takibinin daha fazla gece için yapılmasını sağladı. Apple, Uyku uygulamasında çok detaylı bir veri kümesi sunmuyor, ancak uykunun kalitesi ve süresi konusunda anlamlı bir tablo edinmeye izin veriyor. Eğer arzu ederseniz, uyku konusunda biraz daha uzmanlaşmış üçüncü taraf uygulamalardan da yararlanabilirsiniz.

apple watch series 7 inceleme

Söz konusu spor ve egzersiz olduğunda da, Apple Watch Series 7 yine alıştığımız çizgisinde bulunuyor. Pandemi nedeniyle spor salonu üyeliğimizi iptal ettirdiğimizden, artık eskisi kadar çeşitli antrenman türlerini test etmiyoruz. Ancak dışarıdaki yürüyüşlerde Apple Watch Series 7, ne kadar yürüdüğümüzü ve kalori tükettiğimizi gösterme konusunda en büyük yardımcılardan biri olmayı sürdürüyor. Elde edilen verilerin doğruluğu yine yüksek. Dahili GPS sayesinde yanınıza bağlı iPhone’u almadan da rota bilgilerini kaydetmesi ve bunları iPhone’daki Fitness uygulamasındaki egzersiz kayıtlarına işlemesi ise egzersiz kayıtlarının zenginliği ve doğruluğu konusunda büyük katkı sağlıyor.

Her ne kadar eskisi kadar yoğun biçimde spor yapmasak da, gün içinde hareket devam ediyor ve Apple Watch Series 7 de bunu ölçmeye ve anlamlı bir tablo çıkarmaya yardımcı oluyor. Aktivite halkaları Series 7’de en fazla göz gezdirdiğimiz bölümlerden bir tanesi oluyor. Halkaların biraz daha çabuk dolması için günlük kalori ve egzersiz hedeflerini biraz daha düşük tuttuğumuz itiraf ediyoruz, ancak çoğu günün sonunda aktivite halkalarının büyük çoğunluğunu doldurduğumuzu görüyoruz. Bu da her şeye rağmen memnun edici oluyor.

Otomatik hareket algılama özelliği de özellikle dışarıdaki yürüyüşlerin otomatik olarak kayıt altına alınmasına yardımcı oluyor. Üstelik Apple şimdi bunu watchOS 8 ile birlikte bisiklet binmeyi de destekleyecek hâle getirdi. Böylelikle dışarıda en çok gerçekleştirilen iki aktiviteye dair kayıtların, Antrenman uygulamasında her seferinde bir antrenman başlatmadan tutulmasına izin veriyor.

apple watch series 7 inceleme

Antrenman uygulamasına watchOS 8 ile birlikte Pilates, Tai Chi gibi antrenmanlar da eklendi. Bununla birlikte Antrenman Ekle bölümüne girerek özelleştirilmiş antrenmanlar arasında seçim yapabilirsiniz. Bir antrenmanı başlattığınızda, hız ve mesafe gibi çeşitli kategorilerde kaydettiğiniz ilerlemeler de size sesli olarak iletilebiliyor. Bu, özellikle saatin ekranına pek bakmadığınız durumlarda, örneğin bisiklet binerken epey kullanışlı olacaktır.

Apple Watch Series 7: Performans ve Pil

Apple Watch Series 7’de Apple’ın çift çekirdekli S7 işlemcisi bulunuyor. PowerVR GPU da saatin diğer donanım bileşenleri arasında yer alıyor. S7 işlemci sayesinde akıllı saat yüksek bir performans sergiliyor. Saatin kullanıcı arayüzünde gezinti, ekranın tepkiselliği ve dokunmalara verdiği cevaplar iyi seviyede. Siri’nin sesli komutlarınıza verdiği cevaplar ve Dikte’nin çalışma hızı da yüksek. Kısacası, S7 Apple Watch sahiplerinin bekledikleri yüksek performansı elde etmelerine izin veriyor.

apple watch series 7 inceleme

Akıllı saatin 32 GB dahili hafızası bulunuyor. Bu, saatin hafızasına yeteri kadar fazla sayıda parçayı depolama konusunda yeterli oluyor. Müzikleri eşleme işlemini bağlı iPhone’daki Watch uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. iPhone’unuzdaki son dinlenenlerin otomatik olarak Apple Watch hafızasına aktarılmasının yanı sıra, seçtiğiniz çalma listelerini de aktarabilirsiniz. Aktarma işlemi ise akıllı saat şarj edilirken gerçekleştiriliyor.

Kablosuz bağlantı özellikleri arasında Bluetooth 5.0 LE bulunuyor. Böylelikle bağlı iPhone ile arada düşük güç tüketimli ve sürekli bağlantı kuruluyor. 802.11b/g/n Wi-Fi çift bant desteği de var. Yakınlarda iPhone olmasa bile, Apple Watch Series 7’yi ortamdaki bir Wi-Fi erişim noktasına elle bağlayabilir, bu yolla mesajlara erişebilir, Apple Music veya Podcast’ler üzerinden, bağlı bir AirPods veya Bluetooth kulaklık aracılığıyla müzik dinleyebilirsiniz.

Apple Watch Series 7’nin ilerleme gösterdiği alanlardan bir tanesi pil tarafında oluyor. Aslına bakarsanız, 18 saat ile Apple, normal yoğunluklu bir kullanımda Series 6’dakiyle aynı çalışma ömrünü vadediyor. Bizim Apple Watch Series 7 kullanımımızda, akıllı saat tek bir şarjla genellikle 24-30 saat arasında bir çalışma ömrü sundu. Bu kullanım senaryosunda genellikle uyku takibi, iPhone 13 Pro ile sürekli bağlantı, ara sıra Siri kullanımı, telefona gelen bildirimlerin saate aktarılması ve Hep Açık Ekran kullanımı bulunuyor. Sürekli hareket takibi, kanda oksijen düzeyi ve nabız ölçümü de açık durumda. Yoğun şekilde antrenman için kullanımda bile, Apple’ın verdiği sürenin altına düşülmeyecektir. Bu arada yaklaşık 7 saatlik bir uyku takibinin yüzde 8 gibi bir pil tüketimiyle sonuçlandığını belirtelim.

Özellikle uyku takibi özelliğinin eklenmesi, Apple Watch’un geceleri baş ucunda şarj edilmesi yerine bilekte tutulması gibi yeni bir kullanım alışkanlığını beraberinde getirmişti. Bu nedenle Apple, akıllı saatin daha hızlı sürede şarj olmasına giderek daha fazla önem veriyor. Geçen yıl Apple Watch Series 6 ile daha hızlı şarj imkanı sunuluyordu. Apple Watch Series 7’de bu yönde büyük bir sıçrama görüyoruz. Apple, yeni akıllı saatinin Series 6’ya göre yüzde 33’e kadar daha hızlı şarj olduğunu belirtiyor. Üstelik sadece 45 dakikada saatin şarjının 0’dan yüzde 80’e ulaşabildiğini belirtiyor. Ayrıca 8 dakikalık şarjla 8 saatlik uyku takibinin mümkün olduğunu söylüyor.

Apple Watch Series 7’nin kutusundan USB-C uçlu bir şarj aksesuarı çıkıyor. Bunu, iPad’lerin kutusundan çıkan 20W USB-C güç adaptörüyle birlikte kullanarak Apple Watch Series 7’yi şarj ettiğimizde, gerçekten de Apple’ın belirttiği değerlere ulaşıldığını gördük. Apple Watch Series 7’nin pili yaklaşık 0 seviyesinden yüzde 84’e yarım saatte ulaştı. Sadece bir saatte ise saatin pili tamamen şarj oldu. Elektrik şebekesindeki dalgalanmalara bağlı olarak sürelerde aşağı yukarı oynamalar olabilir, ancak Apple Watch Series 7, sabah evden çıkmadan önce hazırlanırken bileğinizden çıkarıp şarj etmeniz için yetecek bir hızlı şarj performansını gösterebiliyor. Bunun için yüksek güç çıkışlı bir güç adaptörüne sahip olmak daha iyi olacaktır. Eğer elinizde bir iPhone varsa, 20W güç adaptörünü ayrıca satın almak iyi olabilir. Yakın zamanda bir iPad satın aldıysanız, bu konuda ek masraftan da kurtulabilirsiniz demektir.

Apple Watch Series 7: Yazılım

Apple Watch Series 7’de watchOS 8 yüklü olarak geliyor. watchOS 8 ile birlikte sunulan yenilikler hakkında daha önce yayınladığımız detaylı incelemede konuşmuştuk. Apple Watch Series 7 sahipleri de Portre saat kadranı, yeni Antrenman türleri, yenilenen Fotoğraflar ve Kişiler uygulaması, yeni paylaşım araçları gibi yeniliklerden yararlanabiliyor.

apple watch series 7 inceleme

watchOS 8 incelememizde Apple’ın değişiklikleri Apple Watch Series 7’nin büyüyen ekranını dikkate alarak yaptığını söylemiştik. Gerçekten de tüm bu yeni özellikler bu yeni Apple saatinin daha büyük ekranında verimli biçimde kullanılıyor. Portre saat kadranı daha etkileyici görünürken Fotoğraflar’daki fotoğraflar daha anlaşılır ve bakmaya değer görünüyor. Hesap Makinesi ve Fiziksel Klavyenin tuşları da daha rahat kullanılır hâle geliyor. Bu arada fiziksel klavyenin henüz Türkçeyi desteklemediğini belirtelim. Ancak Mesajlar ve benzeri uygulamalarda bir şeyler yazmanız gerekirse, Türkçe destekli Dikte’nin yanı sıra İngilizce klavyeyi veya karalamayı da kullanabilirsiniz.

Apple Watch Series 7’nin büyüyen ekranı beraberinde, bu yeni ekranda hoş duracak saat kadranlarını da getiriyor. Örneğin Kontur adlı saat kadranı, saat karakterlerini ekranın sınırlarına kadar iterek ekranın kenarlara doğru akışını daha etkileyici biçimde görme imkanı sağlıyor. Modüler Duo ise, ekranda bir yerine iki tane modüler komplikasyonu kullanmaya izin veriyor. Dünya Saati de Series 7’nin büyüyen ekranının avantajından yararlanan ve dünyanın herhangi bir yerinde saatin kaç olduğunu anlaşılır şekilde belirlemeye yardımcı olan yeni saat kadranlarından bir tanesi.

Eğer evinizde başka Apple cihazları varsa, Apple Watch Series 7 onlara bağlanma ve kontrol konusunda elinize yeni araçlar sunuyor. Örneğin daha önce incelemesini yayınladığımız ve şu anda da evin mutfağında duran HomePod mini’nin sesini uzaktan kontrol etmek için kullandığımız araçların başında Apple Watch geliyor. Aynı şekilde, evdeki Apple TV’deki basit kontrolleri de, kumandanın koltuk aralarına girip kendini göstermediği durumlarda akıllı saatle yapmak mümkün oluyor. Apple’ın AirPods kulaklıklarıyla hızlı ve kolay bağlantı da Apple Watch Series 7’nin avantajlarından bir tanesi. Apple Music üyeliğiniz varsa, Apple Watch bundan en iyi şekilde yararlanmanıza olanak sağlıyor.

apple watch series 7 inceleme

Akıllı saat uygulamaları hiçbir platformda istenilen noktaya gelmemiş olabilir. Ancak Apple Watch’un bu noktada diğerlerinden daha iyi seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Desteklenen uygulamaların sayısı yüksek ve App Store da doğrudan saat üzerinden erişilebilir durumda bulunuyor. Örneğin Shazam uygulaması, Apple Watch’ta en sık kullandığımız uygulamalardan bir tanesi. Çeşitli haber ve banka uygulamaları da kullanışlı. Apple Watch Series 7’yi satın almanız durumunda hem bağlı iPhone’daki Watch uygulamasında hem de saatteki App Store uygulamasındaki seçeneklere bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Siri de Apple Watch Series 7’de en sık kullandığımız araçlardan bir tanesi. Üstelik bir komut vermek için bileğinizi ağzınıza doğru götürüp komutu seslendirmeye başladığınızda, Series 7’nin verdiği cevap çok daha iyi seviyede bulunuyor. İsabet oranı bir hayli yüksek. Genellikle mutfakta sayaç kurma veya çalan bir parçayı belirleme gibi durumlarda Apple Watch Series 7 epey kullanışlı oluyor. Gelen herhangi bir mesaja doğrudan Apple Watch üzerinden Dikte ile cevap verme konusunda da Apple’ın akıllı saati fazlasıyla kullanışlı oluyor.

Apple Watch Series 7: Sonuç

Apple Watch Series 7, daha önceki Apple Watch modellerinde, özellikle son olarak Series 6 ile birlikte sunulan yeniliklerle birlikte var olan sağlıklı yaşam ve egzersiz özelliklerini düzgün biçimde sunuyor. Dayanıklılığın artırılması ise özellikle zorlu doğa sporlarında saati bileğinizde daha rahat biçimde tutmanıza olanak sağlayacaktır. EKG, düşme algılama gibi özellikleri Apple Watch Series 7’yi yaşlı tüketiciler için de bulunması değerli bir cihaz hâline getiriyor.

Bağlantı özellikleri de bir hayli kullanışlı. Sadece spor veya sağlık takibi değil, diğer birçok alanda da Apple Watch Series 7 verimli bir kullanım sunuyor. Eğer evinizde birden fazla Apple cihazı varsa, onların yönetimi ve verimliliğin artırılması konusunda da Series 7 sizi fazlasıyla memnun edecektir.

Büyüyen ekranına rağmen normal bir saatin boyutları aşılmıyor. Parlak ve büyük ekran da bilekte fazlasıyla şık duruyor. Renk seçeneklerinin güncellenmesi ve seçenek sayısının artırılması, Apple Watch Series 7 satın almayı düşünenlerin zevklerine daha fazla uyan bir tanesini seçmelerine izin verecektir. Bununla birlikte karar vermelerini biraz olsun zorlaştıracaktır.

Apple Watch Series 7, büyüyen ekranı, kasası; artan dayanıklılığı ve yeni renk seçeneklerinin dışında, genel olarak selefi Apple Watch Series 6’nın çizgisini sürdürüyor. Pil ömrü tarafında olmasa da, şarj tarafında sunulan iyileştirme de fazlasıyla memnun ediyor. Apple Watch Series 7 de, iPhone sahipleri için en ideal akıllı saat seçeneği listenin başına yerleşiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER