Manşetler

Apple Watch Series 7 Ön İnceleme – Video

apple watch series 7 ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Eylül etkinliğinde tanıtılan Apple Watch Series 7 cuma günü itibarıyla Türkiye’de de, dünya ile aynı anda satışa sunuldu. Apple’ın en yeni akıllı saati büyüyen ekranı ve kasasıyla kullanıcılara daha farklı bir görsel deneyim vadediyor. 41mm’lik kasa boyutlusu 4399 TL’ye, 45mm’liği ise 4699 TL’ye satılan bu yeni akıllı saatin daha büyük boyutlu olanı elimize ulaştı. Çok yakında detaylı bir Apple Watch Series 7 inceleme yazısı ve videosu yayınlayacağız, ancak bunun öncesinde kutu açılımını yapıyor ve saat ile ilgili ilk izlenimlerimizi ve yorumlarımızı aktarıyoruz.

Apple Watch’un bu yıl beş farklı renk seçeneği bulunuyor. Geçen yıl gördüğümüz mavi ve kırmızı renkler yine var, ancak onlar biraz daha farklı tonlarda geliyor. Yeşil ise bu yıl ilk kez karşılaştığımız bir renk. Aslında siyah ve beyaz olarak alıştığımız renkler de geçen yıllardakinden farklı. Örneğin beyaz renkli olan “yıldız ışığı” adını taşıyor ve iPhone 13’teki aynı renkten esinleniyor. Altın ve gümüş arası tonuyla oldukça farklı görünüyor. Bize gelen renk ise “gece yarısı” adını taşıyor. iPhone 13 inceleme videosuna ve yazısına konuk olanla aynı renk tonlarına sahip, ışığa tuttuğunuzda koyu lacivert tonları fark edeceksiniz. Her bir Apple Watch’un kutusuna, rengine eşlik eden bir spor kordon da eklenmiş.

apple watch series 7 ön inceleme

Kutu demişken, geçen yıllarda olduğu gibi, kasa ve kordonun ayrı kutularda olduğu bir paket geliyor. Apple, çevre dostu yaklaşımını iPhone 13 serisi modellerinden sonra Apple Watch Series 7’de de gösteriyor. Ambalajlarda naylon kullanımı yok denecek kadar az. iPhone 13 kutularındakine benzer iki kulakçığı çekerek kasa kutusunun kapağını açabilirsiniz. Daha önce olduğu gibi yine, bir kılıfa sarılmış saat kasasını, içinde kullanım kılavuzunu ve çeşitli kağıtları barındıran bir zarfı ve şarj aksesuarını görüyoruz.

Şarj aksesuarından bahsetmekte fayda var, çünkü geçen yıllarda gördüğümüzden farklı. Önceden USB-A uyumlu bir şarj aksesuarı varken şimdi USB-C uyumlu bir aksesuar var. Bu geçişle birlikte kablo üzerinden iletilen güç miktarı artış gösteriyor ki, bu durum Apple Watch Series 7’nin Series 6’dan yüzde 33 oranında daha hızlı şarj olmasıyla sonuçlanıyor. Apple’ın belirttiğine göre sadece 45 dakikada pil 0’dan yüzde 80 doluluğa ulaşabiliyor. 8 dakikalık şarj ise 8 saatlik uyku takibine yardımcı oluyor. Detaylı incelemede Apple Watch Series 7’nin şarj performansı hakkında fazlasını söyleyeceğiz. Kutudan eskisi gibi güç adaptörü çıkmadığında, şarj için ya Apple’ın ya da üçüncü taraf üreticilerin 20W’lık adaptörlerini tercih edebilirsiniz. Ya da bilgisayarınızın USB-C portunu kullanabilirsiniz.

apple watch series 7 ön inceleme

Kurulum işlemleri için iOS 15 yüklü bir iPhone gerekiyor. Tıpkı iPhone’ların kurulumunda olduğu gibi, iPhone’unuzu Apple Watch Series 7’nin yanına yaklaştırmanız eşleştirme işleminin başlamasına yardımcı olacaktır. Karşınıza çıkan çeşitli ekranları uygun bilgi girişleriyle geçtikten sonra eşzamanlama işlemi başlıyor ve yaklaşık 10 dakikalık bir süre sonunda Apple Watch Series 7 kullanıma hazır hâle geliyor. Eğer daha önce de Apple Watch kullandıysanız, iCloud’daki bir yedek üzerinden yeni saatin kurulumunu gerçekleştirebilir ve her şeye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Apple Watch Series 7’de watchOS 8 yüklü olarak geliyor. Daha önce yayınladığımız detaylı watchOS 8 inceleme yazısı ve videosunda gelen yeniliklere yakından bakmıştık. Apple Watch Series 7 sahipleri bu yeniliklerden eksiksiz biçimde yararlanıyor. Saatin büyüyen ekranıyla birlikte gelen yeni kadranlar mevcut. Kontur, Modüler Duo ve Dünya Saati gibi yeni kadranlar saatin ekranında güzel görünüyor. Apple Watch Series 6 ile karşılaştırıldığında, parola ekranı ve bunun gibi yerlerde büyüyen ekranın farkı hissediliyor. Her iki saat arasında kasa büyüklüğü açısından farkı ayırt etmek kolay olmasa da, ekranın büyüdüğü biraz daha kolay biçimde anlaşılıyor.

apple watch series 7 ön inceleme

Hep Açık Ekran özelliği de geliştirilmiş, ekran bekleme durumundayken gösterilen öğeler yüzde 70 oranında daha parlak gösteriliyor ki, gerçekten de Series 6’dakine göre parlaklık artmış. Bu durum aydınlık ortamlarda saatin kaç olduğunu bileğinizi sabit tutarken daha iyi görmenizi sağlayacaktır. Apple Watch Series 7 bu gibi bir özelliği sunarken bile Apple’ın bu akıllı saat için 18 saatlik bekleme süresi değerini verdiğini görüyoruz. İncelemede, pil performansı hakkında da detaylı şekilde konuşacağız.

apple watch series 7 ön inceleme

Apple Watch Series 6’daki EKG, kanda oksijen düzeyi ölçümü ve bunun gibi sağlık odaklı özelliklerden Apple Watch Series 7 sahipleri de yararlanabiliyor. Antrenman tarafında da watchOS 8’in getirdiği yenilikleri eksiksiz biçimde değerlendirme imkanı var.

Çok yakında detaylı bir Apple Watch Series 7 incelemesi yayında olacak. Eğer sorularınız varsa, bunları sosyal medya kanallarımız üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER